rtvpd-prijedorcanka-otkup„Prijedorčanka“ nastavlja trend otkupa i prerade voća.

-Na početku sezone, prema planu, prvo su počeli sa otkupom jagode od svojih kooperanata, a ovih dana u pogone „Prijedorčanke“ pristižu i znatne količine maline i višnje – rekla je Ljiljana Vukelić izvršni direktor u ovom preduzeću.

„Prijedorčanka“ ima dobru saradnju u otkupu voća poljoprivrednih proizvođača sa područja Unsko-sanskog kantona, gdje su zajedno sa partnerima iz Italije, prije tri godine, zasadili veće količine jagodičastog voća. Ove su godine imali i prve prinose prijedorske jagode sa plantaža koje su podignute prošle godine.

-Otkupna cijena jagode bila je 1,90 KM i toliko će iznositi i naredne godine, što je i najviša otkupna cijena u regionu – rekla je Vukelićeva.

-Otkup i plasman voća uveliko će doprinijeti da se voćarstvo, kao primarna poljoprivredna grana na ovim prostorima, izdigne na što viši nivo i time osigura što veća proizvodnja jagodičastog, kao i drugih vrsta voća – ocijenila je Ljiljana Vukelić.

Rekordnu proizvodnju „Prijedorčanka“ je imala prije dvije godine, kada je u pogonima ovog preduzeća otkupljeno i prerađeno 18.000 tona voća.

„Prijedorčanka“ svoje proizvode isporučuje domaćim i inostranim poslovnim partnerima.

RTV Prijedor