skolica literature i lutkarstvaNarodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” i Udruženje “Žene u umjetnosti” iz Prijedora organizuju ovog ljeta prvi put “Školicu literature i lutkarstva” za sve zainteresovane, talentovane i znatiželjne, bez obzira na uzrast.

Školicom literature i lutkarstva predviđeno je održavanje radionica kreativnih igara, zabave i muzike radi uljepšavanja ljeta, najavljeno je iz biblioteke.

Pohađanje ove školice je besplatno, broj polaznika je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti u biblioteci, u gradskoj čitaonici, na broj telefona 066/534-290 ili na prvoj radionici zakazanoj za subotu, 27. juna, u 10.00 časova ispred starog bioskopa “Mrakovica”.

Projekat “Školica literature i lutkarstva” kandidovalo je Udruženje “Žene u umjetnosti” Prijedor na javni konkurs gradske uprave za dodjelu budžetskih sredstava nevladinim organizacijama.

U rezultatima konkursa na internet stranici gradske uprave navedeno je da je vrijednost projekta, koji bi trajao osam mjeseci, 8.070 KM. Od te ukupne vrijednosti iz gradskog budžeta traženo je 4.000 KM, a odobreno je 500 KM.

SRNA