poplave 5maj 1Vodostaj rijeke Sane oko podneva je iznosio 450 centimetara što je za 30 centimetara iznad kritične tačke.

Tri rijeke u Prijedoru izlile su iz riječnih korita i zaplavile oko 180 domaćinstava, a nema preciznih podataka koliko kuća je i poplavljeno.

“Rijeka Sana zaplavila je oko 120 domaćinstava u naseljima Tukovi i Raškovac, rijeka Gomjenica oko 30 domaćinstava u naselju Gomjenica, a rijeka Miloševica oko 30 domaćinstava u naseljima Vrbice Topolik”, rekao je Vranješ novinarima u Prijedoru.

Putna komunikacija Prijedor – Bišćani je u prekidu i saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac.

poplave 5maj 2“Ponovo je aktiviran prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava. Nadamo se stagnaciji, a potom i opadanju nivoa vodotoka, s obzirom na prognoze meteorologa da ovih dana neće biti padavina”, kazao je Vranješ.

Poplavljene su i ulice u prijedorskom naselju Stari Grad gdje smo neke naše sugrađane zatekli kako se snalaze kad je prevoz u pitanju.

Stadion „Poljana“ je pod vodom a i potok Puharska je poplavio veći broj bašti i okućnica.

Tekst – SRNA i www.prijedordanas.com
Foto – www.prijedordanas.com
poplave 5maj 3 poplave 5maj 4 poplave 5maj 5 poplave 5maj 6 poplave 5maj 7 poplave 5maj 8 poplave 5maj 9 poplave 5maj 10 poplave 5maj 11 poplave 5maj 12 poplave 5maj 13 poplave 5maj 14 poplave 5maj 15