postavljeno osam info tacaka 1Fondacija “Zajednički put” iz Prijedora postavila je osam info tačaka za mlade čime je okončan projekt “Info inkluziv” kojem je cilj funkcionalan mehanizam informisanja mladih, posebno mladih sa smetnjama u razvoju i mladih na selu.

“Putem info točaka mladi će redovno dobijati informacije o stipendijama, projektima, seminarima, volonterskim aktivnostima, oglasima za posao, praksama i slično”, saopšteno je danas iz ove Fondacije.

Info tačke koje će kroz redovno održavanje i postavljanje novih informacija doprinijeti boljoj informisanosti mladih postavljene su u Centru “Sunce”, Udruženju građana “Nada”, u Omladinskom savjetu i Ugostiteljsko-ekonomskoj školi u Prijedoru, u omladinskim centrima Oštra Luka, Donja Puharska i Ljubija , te u Domu mladosti Gornja Dragotinja.

postavljeno osam info tacaka 2“Formiran je info tim koji će raditi na redovnom prikupljanju informacija za mlade i distribuciji putem internet stranice www.mladiprijedora.info. Održano je osam informativnih dana za mlade i partnere mladih na kojima su mladi učili pisati si-vije, motivaciona pisma i biznis planove, kreirati projektne prijedloge, aplicirati za stipendije i stručne prakse i slično”, navedeno je u saopštenju.

Projekat su podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grad Prijedor, fondacija “Mozaik” i predsjednik i osnivač fondacije “Zajednički put” Semira Hofman.

SRNA