vlado liscinskiPotpredsjednik Područnog fudbalskog saveza Prijedor Vlado Liščinski optužio je nekadašnjeg predsjednika ovog saveza Stanka Vujkovića za zloupotrebu položaja i malverzacije kojima je navodno oštetio PFS Prijedor za iznos veći od 11.000 maraka.

U pismu “Glasu Srpske” Liščinski je naveo da je Vujković uzeo pozajmice od 1.000 i 2.000 maraka od Saveza koje nije vratio.

– Navodno je dao pozajmicu FK Radnik Urije u iznosu od 10.300, kao i predsjedniku PFS Prijedor Mili Mandiću od 2.760 KM. Takođe i da je parama Saveza platio bančenje u hotelu na Mrakovici u iznosu od 370 maraka – stoji u pismu.

Liščinski navodi da je potpisan štetan ugovor između PFS Prijedor i “Kosig Dunav osiguranja” i sada je Savez suočen sa tužbom osiguravajućeg društva teškom 30.000 maraka.

– Više nisam imao izbora i odlučio sam da pokrenem istragu i posljednjih godinu dana prikupljam dokaze koji upućuju na Vujkovićeve malverzacije. Znam da sam pokrenuo lavinu, ali nema uzmicanja i želim da sve istjeram na čistac. Za sve što sam naveo imam dokumentaciju. Tih 11.000 KM nije konačna cifra i vjerujem da ima još mnogo toga neregularnog, ali u posljednje vrijeme samo nailazim na zidove i mnogo teže mi je da dođem do novih dokaza. Uz to, imam i prijetnje da odustanem od ovog što radim. Znam da je ovo borba protiv vjetrenjača, ali ne mogu da gledam lopovluk – izjavio je Liščinski.

S druge strane, Vujković je za optužbe saznao od novinara i sve ih odbacio nazvavši ih smiješnima.

– Od toga što je on naveo ništa nije tačno. Liščinski je taj koji je problem u PFS-a Prijedor gdje ima devet funkcija i kada smo jednu od njih željeli da damo nekom drugom, on je digao bunu. Svi ugovori su uredni, nikome nisam dao pare i nemam pozajmica. Sve je izvučeno iz konteksta i predstavlja veliku laž – kazao je Vujković.

Liščinski je naveo da je Vujković za svadbu svoje kćerke parama PFS-a kupio klima-uređaj, kao i da se sa predstavnicima FK Brdo iz Hambarina dogovorio o “kompenzaciji” desetoro jagnjadi kao kotizaciju za takmičenje. Na ove optužbe Vujković se samo nasmijao.

– Zaista ne znam šta da kažem na to. Nisam potpisnik nikakvog računa, niti nalogodavac nekome da kupi klimu. To su čiste nebuloze, štaviše i smiješno je – rekao je Vujković.

Zaprijetio tužbom

Stanko Vujković je u telefonskom razgovoru dao izjavu novinaru “Glasa Srpske”, a poslije izvjesnog vremena pozvao našu redakciju i prijetio tužbom.
– Ukoliko “Glas Srpske” objavi tekst u kojem Liščinski iznosi notorne laži i blati moj ugled, tužiću vas – rekao je Vujković.

Otkazana skupština

Sjednica Skupštine PFS Prijedor trebalo je da bude održana još u ponedjeljak uveče, ali je otkazana.

– Htio sam ove činjenice da prezentujem na Skupštini Saveza, ali su je “razvalili” Vujković i Mandić, koji su imali zamjerki na dnevni red. Oni žele da me maknu i to će pokušati na novoj sjednici koja bi trebalo da bude održana za 15 dana. Tako su “kupili” vrijeme i u narednom periodu pokušaće da “kupe” pojedine delegate, koji ih nisu podržali, da me smijene – izjavio je Liščinski.

Glas Srpske