srna-pavic-politikanti nece narusiti medjunacionalne odnoseGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je razočaran onima koji su stavili bijelu traku na spomenik doktoru Mladenu Stojanoviću ispred zgrade gradske uprave i poručio da politikanti neće narušiti dobre međunacionalne odnose u gradu.

“Od tuge naših sugrađana oni žele da naprave jedan politički događaj. Oni koji danas dolaze su politikanti. Oni dođu desetak minuta u Prijedor, slikaju se, daju zapaljive izjave i odu, a ja treba sa svojim sugrađanima da živim ovdje 365 dana”, rekao je Pavić novinarima komentarišući današnju akciju u Prijedoru u organizaciji Građanske inicijative “Jer me se tiče”.

On kaže da nikada neće biti tamo gdje “kolo vode ti politikanti sa strane” i “porodicama koje tuguju za svojim najmilijim drugi organizuju obilježavanje, dok uzimaju politikantske elemente”.

“Ali, kada to budu porodice, rodbina i oni ljudi koji žale i sa kojima ja saosjećam, ja ću biti sa njima. Sa ovim politikantima koji žele i doktora Mladena Stojanovića uvući u svoju priču, nikada neću biti”, poručio je Pavić.

On navodi da bi mnogi htjeli narušiti dobre međunacionalne odnose u Prijedoru, ali da će to biti teško jer su Prijedorčani kroz istoriju osjetili strahote i nedaće i rata i bratoubilaštva.

“Narod to više ne prihvata. Ima taj jedan broj ljudi, koji najčešće sa strane dolaze i unose nemir među naše ljude, izazivaju strah. Ali, u razgovoru sa običnom čovjekom vidjećete da u našem gradu svako živi slobodno i mirno i bori se za egzistenciju sebe i svoje porodice”, istakao je gradonačelnik Prijedora.

On je ocijenio da se politikantstvo i retorika koji se koriste podsjećaju na one koje su nekada doveli do rata.

“Sada, ako neko ponovo hoće to, neka izvoli, ali ja ću se svim snagama boriti da te narandžaste i slične revolucije nikada ne dođu u Prijedor, jer mi smo osjetili šta to znači. Nećemo valjda to ponoviti”, poručio je Pavić.

SRNA