kup bih-zrk mira (1)Rukometašice „Mire“ nisu u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, na završnom turniru u Grudama, uspjele da odbrane pobjednički pehar osvojen prošle godine u Prijedoru, pošto su doživjele poraz od novog šampiona, ekipe „Grude Autoherc“ koja im je zasluženo preuzela „duplu krunu“ rezultatom 29:19(15:10).

Poslije početnih 2:2 u 5.minutu rival je do 14.minuta stigao do prednosti od 5:2 u 14.minutu, uz, u međuvremenu jedan u nizu neiskorištenih sedmeraca izabranica trenera Ljubice Ivetić.

Naime, u velikoj mjeri upravo podatak da su promašile čak pet penala uticao je na to da ne budu ravnopravne novim bh. šampionkama.

kup bih-zrk mira (10)Ipak, mora se reći da su kvalitetnije Gruđanke, koje su u 48.minutu stigle i do 12 golova viška (26:14) imale raspoloženu među stativama golmana Anicu Gudelj, centralnu figuru susreta, a svojim iskustvom ton igri davale su efikasne Kornelija Klinac i Andrea Prusina.

-Sigurno je da je za nas veliki domet i plasman u treće zaredom finale Kupa BiH. Napravile smo dosta „tehničkih“ grešaka, pa nam je na kraju preostalo da čestitamo protivniku koji je imao veliki motiv pred svojom publikom – istakla je jedina igračica „Mire“ na nivou važnosti meča, lijevi bek Adrijana Damjanović.

Prijedorčankama su na grudima „zasijale“ srebrne medalje i vrijedan pažnje podatak za istoriju sporta u gradu na rijeci Sani da su još jednom bile učesnice smotre koja je u Zapadnoj Hercegovini privukla veliku pažnju poklonika rukometa, a težinu joj daje i podatak da je kapitenu pobjedničkog sastava kluba osnovanog prije samo šest godina, trofej uručio Dragan Čović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

kup bih-zrk mira (2)Grude Autoherc: Mira 29:19(15:10)

Grude
Dvorana „Bili brig“
Gledalaca: 1.000
Sudije: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (obojica iz Banjaluke)
Sedemrci: Grude Autoherc 8(7), Mira 7(2)
Isključenja: Grude Autoherc 6 minuta, Mira 8 minuta.

GRUDE AUTOHERC:
Gudelj-17 odbrana + 4 sedmerca, J.Mikulić, M.Leko, Radić, Nikić, Klinac 14(6), Bračić 4, J.leko, Prusina 7(1), Šimić 1, Milas, K.Mikulić, Azinović 2, T.Bandić, M.Bandić, Kondža 1
Trener: Zlata Zubac

MIRA:
E.Briševac-11 odbrana + 1 sedmerac, J.Briševac, Karačić, Kunovac, Damjanović 6, Suvajac, Tintor 2(1), Kararić 1, Dojčinović 1,D.Mutić 1, Lukač 2(1), Sladaković, J.Mutić 3, Došen 3, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – grude-online.info, boboska.com, BHT1

kup bih-zrk mira (3) kup bih-zrk mira (4) kup bih-zrk mira (5) kup bih-zrk mira (6) kup bih-zrk mira (7) kup bih-zrk mira (8) kup bih-zrk mira (9)