Upravni odbor Područnog Fudbalskog saveza Prijedor na posljednjoj sjednici donio je odluku o pomoći klubovima u plaćanju dijela kotizacije za proljećni dio takmičarske sezone, a ukupna pomoć iznosi 6.400 maraka.

Četiri kluba sa prijedorskog područja koja se takmiče u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa zapad (Sloga Rakelići, Plamen, Kozara Donji Orlovci i Bratstvo Kozarac) oslobođeni su kotizacije u visini od po 500 maraka. Takođe, deset klubova Četvrte lige sačuvaće po 300, a sedam klubova Pete lige po 200 maraka.

-Želimo da izađemo klubovima u susret i u sklopu pomoći donijeli smo odluku da nemaju obavezu plaćanja kotizacije za proljećni dio takmičenja. I na ovaj način pokušavamo da budemo s klubovima u teškim vremenima, kada je svaki “dinar” važan, pogotovo u nižim ligama – rekao je Mile Mandić, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Prijedor za Sportski žurnal.

Upravni odbor ovog Savez donio je odluku da se nastavi s praksom nagrađivanja finalista Područnog Kupa. Osvajač pehara dobiće novčanu nagradu u iznosu od 500, a poraženi u finalu od 400 maraka.

Zakazana je i izborna sjednica Skupštine Područnog Fudbalskog saveza Prijedor i biće održana 15. maja, a tačan termin i mjesto održavanja biće naknadno određeni.

Sportski žurnal