Novogodišnje želje junaka naših priča

Kozarski vjesnik na svojim stranicama, odnosno Radio-televizija Prijedor u svom programu, su tokom ove godine uradili brojne priče sa mnogo junaka.

Ovom prilikom, dio njih je uputio svoje novogodišnje želje.

Njih možete pročitati u nastavku.

TEODOR SREDIĆ – SA PORODICOM SE VRATIO IZ NJEMAČKE U RODNE NIŠEVIĆE

– Srdačno pozdravlјamo sve čitaoce našeg “Kozarskog vjesnika” i sve lјude širom Republike Srpske. Proteklu 2023. godinu pamtimo po radosti i zahvalnosti Bogu što su nam djeca zdrava i srećna. Pamtimo je još po velikoj euforiji koju još uvijek osjećamo povratkom u našu Republiku Srpsku, i pored prepreka što su nam se pojavile tokom povratka. Za 2024. želim prvo zdravlјe svojoj djeci i svakom djetetu ovoga svijeta, da žive u miru i slobodi. Našem narodu više lјubavi i manje lјubomore jednih prema drugima. Čuvajte svoje porodice i volite se. Našoj Republici Srpskoj i njenom rukovodstvu želim da se hrabro bore za opstanak Republike Srpske kao što to čini naš predsjednik Milorad Dodik, i da se jednog dana probudimo i doživimo nezavisnost Republike Srpske i da živimo u miru i slobodi svi zajedno. Živi i zdravi bili! Svako dobro od Gospoda, želi vam porodica Sredić iz Niševića.

NEVEN CRNIĆ – BARITON OPERE U GRACU

– Protekla 2023. godina mi je bila jedna od najbolјih i najvažnijih do sada, a pamtiću je po svojoj vjeridbi i po svom debiju u milanskoj operi “Teatro alla Scala”. Želјe za predstojeću 2024. godinu su još više lјubavi, zdravlјa, sreće i da bude još bolјa i uspješnija!

NEDELJKO LAJŠIĆ – AUTOR BROJNIH DOKUMENTARNIH FILMOVA I SERIJALA “MOJE MJESTO”

– Sve što je bilo ružno zaboraviću, a sve lijepo pamtiti. Bilo je puno toga lijepog u ovoj godini, puno novih prijatelјstava, ali i projekata po kojima ću pamtiti 2023. godinu. Sigurno najveći projekat ove godine je početak serijala “Moje mjesto” koji afirmiše lјude koji su to zaslužili, mlade lјude koji su primjer drugima. U Novoj godini želim zdravlјa, mira i slobode svim lјudima.

RADENKO BANOVIĆ – INŽENJER I DOKTORAND NA FTN U NOVOM SADU

– Ova godina je za mene godina ozbilјnih profesionalnih izazova koji su uspješno savladani i velikih životnih odluka. Ipak, ovu godinu ću pamtiti po tome što smo supruga i ja dobili pojačanje, rođenje sina Bogdana je događaj koji je zasjenio sve ostale. Naredne godine želim da nas sve posluži zdravlјe, jer je zdravlјe preduslov svih ostalih aktivnosti. Želim da lјubomorno čuvamo svoju prirodu i svoja sela koja hoće da nam otmu.

KRISTIJAN KUSONJIĆ – MALI ČOVJEK VELIKOG SRCA KOSU DAROVAO OBOLJELIMA OD KARCINOMA

– Pamtiću ovu godinu po tome što sam obradovao jednu djevojčicu koja je dobila novu kosu. Pamtiću je i po tome što sam krenuo u prvi razred i što mi je ispao jedan zubić. Želјa mi je da obradujem još bolesnih vršnjaka i zato opet puštam kosu.

BOJAN TAMBIĆ – JUNAK IZ SANIČANA NAKON 28 DANA KOME, IZBORIO BITKU ZA ŽIVOT

– Protekla godina dala mi je snagu da se još više borim za zdravlјe, sreću i lјubav. Pamtiću je po izdržlјivosti i hrabrosti, da se još jače borim za život, porodicu i sve lјude oko mene koji su okruženi lјubavlјu. U 2024. godinu želim da uđem sa puno više energije, snage i htijenja, da mi se ostvare sve životne želјe. Svima želim srećnu 2024. godinu. Da ste mi živi i zdravi. Puno lјubavi, sreće i zdravlјa!

MARIJA GNJATIĆ – NAJBOLJI SPORTISTA GRADA PRIJEDORA

– Ovu godinu ću prvenstveno pamtiti po Izboru sportiste. Izabrana sam drugi put za najbolјeg sportistu grada Prijedora. Pamtiću je i po dobrim rezultatima, kao i svaku prethodnu. Prošle godine sam upisala fakultet, grafički dizajn i vizuelne komunikacije, a prvu godinu sam «očistila» i ove godine upisala drugu. Što se tiče želјa za narednu, nadam se da će mi biti jednako uspješna, kao i prošla. Srećna Nova godina i novogodišnji praznici svima!

STEFAN JOVIĆ, STEFAN ĆORIĆ I MILADIN STOJANČIĆ -POLICAJCI SPASILI MALOLJETNICU OD UTAPANJA

– Srećnu i uspješnu Novu godinu žele vam pripadnici Policijske uprave Prijedor! Da predstojeće praznike provedete u miru, veselјu i blagostanju sa vašim najmilijima, a mi smo ti koji će bezuslovno obavlјati svoju dužnost radi zaštite i sigurnosti svih vas.

VASILIJE PAČARIZ – USPJEŠAN STUDENT AKADEMIJE UMJETNOSTI U NOVOM SADU

– Ovu godinu ću pamtiti kao godinu promjene, napretka, rastanka, lomlјenja, padanja i ustajanja. Ostaće zabilјežena kao najbitnija godina u periodu sazrijevanja i prihvatanja odgovornosti. Sve je ovo ovako na subjektivnom nivou, ali ako izađemo iz okvira i pogledamo čitav svijet, vidjećemo da je ovo godina gladi, stradanja, migracija i umiranja širom svijeta i to ne može da se zamaskira prazničnom euforijom ni na koji način. U slјedećoj godini svima nam želim da budemo lјudi i pazimo na komšiju, prijatelјa pa čak i neprijatelјa, da budemo dobrog zdravlјa i snažnog uma. Najviše od svega nam želim da se mijenjamo i budemo ponosni na svoje promjene. Srećni nam svi nadolazeći praznici, dragi moji sugrađani! Čuvajmo se, budimo zajedno i molimo se za one kojima je to potrebno!

SLAĐANA KNEŽEVIĆ – NAJBOLJI UČITELJ PRIJEDORSKE REGIJE U 2023. GODINI

– Ovu godinu ću pamtiti, između ostalog, po nagradi koju mi je dodijelilo Društvo učitelјa Republike Srpske za najbolјeg učitelјa regije Prijedor. Nagrada mi mnogo znači i sigurno je podstrek za rad i trud u narednoj godini. Nadam se da će i 2024. godina biti ovako uspješna, jer život ima smisla samo dok se čovjek bori i radi. Nova godina nam daje priliku da osnažimo svoj entuzijazam i da naučimo da se radujemo malim stvarima. Svim čitaocima “Kozarskog vjesnika” želim mnogo zdravlјa i blagostanja. Srećna Nova godina!

IVANA MILJEŠIĆ – NAŠA JUNAKINJA U BORBI PROTIV KARCINOMA DOJKE

– Moje želјe za Novu godinu: da uvijek imamo osmijeh na licu, da nam on bude pokazatelј dobrog zdravlјa, zdrave i srećne porodice! Da krojimo svoj dan po svojim potrebama i zadovolјstvu i srce ispunimo zdravim mislima i želјama!

MILANKA PILIPOVIĆ RADULOVIĆ – VLASNICA PRIJEDORSKE VUNOVLAČARSKE RADNJE, JEDINE U BiH

– Svaka godina je izazov i svaku godinu detalјno planiramo. Ovu ću pamtiti po nedostatku radnika. Generalno, svi privrednici sve više imaju taj problem, obim posla i obaveze se povećavaju, a radne snage sve manje. Oni koji su na birou rada, nekako nisu zainteresovani za ovaj posao. Jako je loša situacija. Nadam se da će iduća godina biti bolјa. Optimizma, naravno, nikad ne nedostaje. Nadam se da će nam svima u Novoj godini biti bolјe, da nastavimo tamo gdje smo svi stali prije korona virusa.

SAŠA KOBAS I DEJAN INĐIĆ – MLADIĆI SPASILI MOMKA OD UTAPANJA

SAŠA: – Za mene je ova godina bila najuspješnija do sada, a na početku nije slutilo na to. Sve se u životu može promijeniti preko noći, zato nikad se ne predajte, već gledajte na to samo kao na neko iskustvo koje će vas ojačati. Svim mojim Prijedorčanima želim uspješnu Novu godinu, te da napreduju na svom duhovnom putu. To je ono što će nam pomoći u karijeri, a i u društvenom životu!

DEJAN: – Kao i svaka godina, tako je i ova 2023. bila puna uspona i padova. Na svaki neuspjeh i pad gledaću kao na lekciju za bolјu budućnost. Ovu godinu pamtiću po hrabrom činu mog kolege Saše i mene, te po rođenju sina Todora. Svima želim što bolјu i uspješniju narednu godinu, a prije svega puno sreće i zdravlјa svim čitaocima i njihovim porodicama.

kozarski.com