skola liderstva„Škola liderstva: III generacija mladih lidera Prijedora“ predstavlja tradicionalan projekat Fondacije koji se realizuje po treći put u kontinuitetu uz pokroviteljstvo Osnivača i predsjednice Fondacije Semire Hoffmann.

Posebna tema ovogodišnjeg projekta je omogućavanje mladim ljudima da uzmu aktivno učešće ukreiranju vlastite ekonomske samostalnosti usvajajući i razvijajući vještine bavljenja preduzetništvom u okviru Zaštitne radionice Prijedor koja je osnovana od strane Fondacije početkom 2015. godine.

Najuspješniji polaznici III generacije mladih lidera Fondacije „Zajednički put“ imaće mogućnost da se samozaposle angažmanom u Zaštitnoj radionici Prijedor; osvoje godišnju stipendiju za svoj volonterski angažman; budu nagrađeni besplatnim kursom stranog jezika; postanu članovi Savjeta mladih Fondacije, kao i da realizuju vlastite aktivnosti usmjerene na poboljšanje položaja mladih u svojoj zajednici.

Pozivaju se mladi talenti prijedorske regije (Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad i Oštra Luka)koji su pokazali svoje sposobnosti u određenim društvenim, kulturnim, obrazovnim, sportskim ili naučnim oblastimada se prijave i postanu prepoznatljivipo rezultatima koje ostvaruju.

Idealan kandidat ovogodišnje Škole liderstva:
– ostvaruje prepoznatljive rezultate u obrazovanju, sportu, kulturi, omladinskom i drugim društvenim sektorima, i/ili
– uspješan je učenik srednje škole ili je redovan student visokoškolske ustanove, i/ili
– posjeduje određene kreativne vještine kroz koje se može samozaposliti u okviru Zaštitne radionice Prijedor, i/ili
– aktivan je član omladinske organizacije ili druge nevladine organizacije na teritoriji grada Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Oštre Luke, i/ili
– govori najmanje jedan strani jezik, po mogućnosti engleski jezik, i/ili
– ambiciozan je i želi postati aktivan učesnik u unaprijeđenju kvaliteta života mladih ljudi u svojoj lokalnoj sredini.

Polaznicima projekta za učešće u aktivnostima koje se budu održavale van mjesta prebivališta biće nadoknađeni troškova prevoza, kao i drugi troškovi koje polaznici budu imali u obavljanju svojih volonterskih akcija. Troškovi prevoza biće nadoknađeni i mladima koji putuju iz ruralnih sredina obuhvaćenih opština.
Prijavite se do 10.05.2015. godine, do 00:00 časova,na mail adresu: info@fondacijazajednickiput.org i fondacija.uw@gmail.com, i postanite prepoznatljivi po rezultatimakoje ostvarujete!

Zainteresovani mladi potrebno je da popune obrazac za prijavu koju mogu pronaći na našim internet stranicama: www.fondacijazajednickiput.org,www.mladiprijedora.info.

Više informacija potražite na www.fondacijazajednickiput.org, www.mladiprijedora.info, facebookprofilu i fun page-u Fondacija Zajednički put, kontakt telefonima 065/981-951 i 065/858-711 ili nam pišite na naše mail adrese.

Donatori projekta „Škola liderstva“ do sada su bili Semira Hoffmann, osnivač i predsjednica Fondacije, Grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske.

Fondacija „Zajednički put“

Prijavni obrazac – skola liderstva 2015

Javni poziv Skola liderstva 2015