dan grada prijedora 2015-plakatDan grada Prijedora, 16. maj, ove godine biće obilježen i proslavljen nizom manifestacija koje će biti održane od 8. do 17. maja, najavljeno je iz Gradske uprave.

Petnaesti međunarodni festival horova “Zlatna vila” biće održan 8. i 9. maja, planinarski pohod na Kozaru, košarkaški turnir veterana “Memorijal Duško Ostojić Dule” i otvaranje Devetog festivala crteža i muzike u “Galeriji `96” planirano je u nedjelju, 10. maja, a 11. maja u Muzeju Kozare biće otvorena izložba crteža iz likovne zbirke ove ustanove.

U utorak, 12. maja, Pozorište Prijedor izvešće predstavu “Prekidi”, u srijedu, 13. maja biće organizovana izložba povodom 100 godina od rođenja Branka Ćopića, a u četvrtak, 14. maja biće 22. put održane ulične trke.

Za petak, 15. maja, predviđeni su nastup djece iz Vrtića “Radost”, polaganje vijenaca na spomenike borcima poginulim u Drugom svjetskom ratu i u odbrambeno-otadžbinskom ratu, svečana akademija i koncert Nataše Bekvalac.

U subotu, 16. maja, biće održana biciklijada, promocija knjige “Roman o rukometu i Prijedoru” i izložba radova nastalih na Devetom festivalu crteža i muzike u “Galeriji `96”.

Majske svečanosti završiće se šahovskim turnirom u nedjelju, 17. maja.

Dan grada Prijedora je 16. maj, datum kada je Prijedor prvi put oslobođen od fašista u Drugom svjetskom ratu.

SRNA