Omarska – Rudar Prijedor 2-1

Sajak ‘42. Panić ‘45+4 – Raković ‘86
Sudija: Đukić Stefan (Ugljevik)
Gledalaca:1.000
Žuti kartoni: Vujičić, Kopanja, Panić, Lajić, Nišić Đ, Vračar, Zdjelar, Mikić (Omarska) Pekija, Demonjić (Rudar)

Omarska:
Vujičić 7, Sajak 7,5, Petković 6,5, Lajić 6,5, Nišić L 6,5, Vračar 6,5 (Stojnić -), Kovačević 7, Nišić Đ 7, Panić 7,5 (Zdjelar 7), Jaćimović 7 (Mikić -), Kopanja 6,5 (Marin -)
Trener: Saša Keranović

Rudar Prijedor:
Trninić 7, Ignjatović 6,5, Pekija 7, Kovačević 6,5, Komazec 6 (Njamculović -), Demonjić 6 (Rosić 6,5), Milaković 6,5 (Petrović -), Raković 7, Amoah – (Bilbija 6,5), Daničić 6 (Smajić -), Da Silva 7
Trener: Vule Trivunović

Veličanstvena pobjeda Omarske u derbiju Potkozarja.

Omarska je savladala Rudar sa 2-1 i izmamila osmjeh, ali i suze radosnice na licima mnogobrojnih navijača Omarske koji su i ove nedjelje ispunili stadion Omarske.

Tribine su na kraju bile tijesne za sve koji su došli na utakmicu, a fudbaleri Omarske su odigrali maksimalno odgovorno i maksimalno požrtvovano i na kraju zasluženo slavili.

Pobjeda je ovo kompletne Omarske, počev od simpatizera koji su izdašno pomogli klub u teškim trenucima, pa do radne zajednice koja je spužvama isušivala teren osposobljavajući ga da bude što prikladniji za igra, te na kraju do stručnog štaba i igrača koji su izvojevali veliku pobjedu.

Dakle, krenimo redom. Ujutro je pala jaka kiša, pa je teren bio veoma težak za igru. Ipak, pred utakmicu je zasijalo sunce, pa je stadion bio pun do poslednjeg mjesta, a ambijent su uveličali i Alkohol Boysi, navijači Rudara. Prvo poluvrijeme su obe ekipe odigrale veoma oprezno, skoro bez ijedne poluprilike. Prvi su zaprijetili gosti. U 25.minutu sa distance je šutirao Komazec, ali Vujičić je siguran na golu. Omarske. Četiri minute kasnije, na drugoj strani je slično pokušao i Jaćimović, ali je Trninić takođe siguran.

Omarska je povela u 42.minutu. Nakon kornera, igrači Omarske su odigrali jednu uigranu akciju, Panić je centrirao sa desne strane,a na drugoj stativi je ostao usamljen Sajak i glavom doveo Omarsku u vođstvu. U četvrtom minutu sudijske nadoknade, Omarska je istrčala odličnu kontru, Nišić je blagovremeno uposlio Panića , koji je izašao sam pred Trninića i rutinski ga savladao za veliko vođstvo Omarske od 2-0 sa kojim se i otišlo na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu očekivano , Rudar je pritisnuo, a Omarska je gostima prepustila inicijativu.

Uglavnom se to svodilo na mnogo centaršuteva, ali se Omarska organizovano branila i nije viđeno mnogo prilika za goste. Ipak, u 86.minutu, popustila je koncetracija, Raković je ostao sam na drugoj stativi i glavom smanjio na 2-1.

Uvukao se tada strah u ekipu i navijače Omarske, viđene su do kraja utakmice još dvije opasne situacije pred golom Omarske, ali Vujičić je bio odličan i spriječio da gosti dođu do izjednačenja.

Vrlo bitni bodovi, protiv ekipe Rudara, koja je u trci za šampionskom titulom i koja je definitivno odlična ekipa, ali danas je pobjedilo veliko srce i velika borba igrača Omarske. Još jednom se potvrdilo da bez obzira na poziciju na tabeli vrijedi doći na utakmice Omarske, jer nema dogovora, nema sporazuma i u sjajnom ambijentu može se vidjeti ono najbolje što fudbal može pružiti: strast, emocija, neizvjesnost, borba, strah, radost.

Na kraju zaslužena pobjeda Omarske kojom je Omarska zadržala priključak u borbi za opstanak. Omarska u sledećem kolu gostuje kod Slavije u Istočnom Sarajevu, a Rudar dočekuje Sutjesku.

Na kraju, da se zahvalimo i Boži Mariću, vlasniku motela Bomar i novootvorene benzinske pumpe, koji je po završetku utakmice počastio igrače večerom.

FK Omarska