Proteklog vikenda igrano je 4. kolo Druge košarkaške lige Republike Srpske – Grupa “Zapad”.

Košarkaški klub “Hunters” iz Prijedora je ostvario i treću pobjedu, savladavši ekipu “Plive” iz Šipova rezultatom 85:75 (22:13, 23:23, 24:17, 16:22).

-Bilo je ovo odlično izdanje naših mladih igrača i prikazana je velika energija na terenu protiv najiskusnije ekipe lige, jednog od pretendenata na ulazak u viši rang. Potpuno smo kontrolisali igru i rezultat u trećoj i četvrtoj četvrtini. Iz jake odbrane i brze tranzicije u jednom trenutku je bilo i +26. Svi igrači su učestvovali u rotaciji i dali svoj doprinos važnoj pobjedi – rekao je Siniša Šolaja iz KK “Hunters”.

u ovoj pobjedi za KK “Hunters” su nastupili: Egić P., Marčeta L., Gajić U., Mandić N., Marić M., Radaković P., Vujičić V., Mirković V., Marin G., Lajić S., Liščinski S. i Stupar L.

Sa tri pobjede i jednim porazom Prijedorčani zajedno sa ekipom “Basket 2000” dijele drugo mjesto na tabeli iza neporaženog “Lijevča”.

Narednog vikenda slijedi komšijski derbi a “Huntersi” idu u Kozarsku Dubicu gdje će snage odmjeriti sa domaćom ekipom “Une” koja se značajno pojačala za ovu sezonu.

Priredio – www.prijedordanas.com
Foto – KK Hunters