ubistvo hasan alic (2)Sedamdesetčetverogodišnji Hasan Alić pronađen je danas u prijepodnevnim satima mrtav u porodičnoj kući, u naselju Dera, u blizini Kozarca kod Prijedora, a sumnja se da je riječ o ubistvu.

Policijska stanica u Kozarcu o ovom slučaju je obaviještena u 13.10 sati, dok je prijedorska policija u CJB Prijedor od strane kozaračke policije obaveštena oko 15.05 sati.

Uviđaj je obavila policija sa mrtvozornikom, koji se, kako nezvanično saznajemo, izjasnio da Alić ima povrede glave, koje su verovatno nanesene nasilnim putem, pa se pretpostavlja da je riječ o ubistvu.

Iz prijedorske policije nismo mogli saznati više detalja, a poslijepodne se očekivao dolazak tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka na lice mjesta.

Od mještana naselja Dera smo saznali da je Alića mrtvog u kući pronašao komšija Murat Avdagić, ali s obzirom da nije znao broj policije, pozvao je drugog komšiju Sakiba Forića, koji je potom obavijestio policiju o cijelom slučaju.

ubistvo hasan alic (1)Komšija Ekrem Blažević kaže da je Alića viđao svaki dan, te da se njegov prijatelj prije nekoliko godina vratio u selo.

– Bio je sa svakim dobar, izuzetan čovjek, primao je njemačku penziju. Jedan naš kolega ga je zvao dva dana, ali se Hasan nije javljao. Došao je danas do njegove kuće i kada je provirio kroz prozor vidio je da je sve razbacano po sobi i njega kako leži mrtav u kući. Svi smo šokirani ovim događajem, Hasan je bio zaista jako dobar čovjek i ne možemo ni pretpostaviti ko bi mu mogao nauditi. Bio je omiljen i svi su ga voljeli – kaže Ekrem.

Saznajemo da je Hasan Alić živio sam u porodičnoj kući u naselju Dera, da je odavno razveden i da mu sin i kćerka žive u inostranstvu.

Tekst i foto– Aleksandar Drakulić/Nijaz Huremović/Gordana Kaurin-EuroBlic – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

UBISTVO NA PODRUČJU KOZARCA
http://www.prijedordanas.com/?p=21356