cjbpd-krivicna djelaPolicijski službenici Policijske stanice Prijedor I su 27.04.2015. godine zbog postojanja osnova sumnje da su izvršioci određenih imovinskih krivičnih djela izvršenih na području koje operativno pokriva ova policijska stanica lišili slobode lica A.M (1983) i N.P. (1995) iz Sanskog Mosta.

Prilikom pregleda osumnjičenih, policijski službenici su kod istih pronašli i privremeno oduzeli jedan aluminijumski paketić u kojem se nalazio prah smeđe boje koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin ukupne bruto mase 1,02 grama i dvije korištene medicinske šprice sa otopinom koja asocira na otopinu opojne doge heroin.

Nad osumnjičenim izvršena kriminalistička obrada, kojom prilikom je utvrđeno da su opojnu drogu heroin navedena lica kupila od sedamnaestogodišnjaka iz Prijedora.

Dan kasnije, 28.04.2015. godine, policijski službenici su uz saglasnost dežurnog tužioca za maloljetnike OT Banja Luka, a na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršili pretres stana koje koristi maloljetno lice u Prijedoru, a za koje postoje osnove sunje da je počinio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli određeni broj korištenog i ne korištenog medicinskog materijala koji se koristi prilikom uživanja opojne droge heroin, kao i druga sredstva koja se koriste prilikom uživanja opojne droge heroin.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv maloljetnog lica iz Prijedor.

CJB Prijedor