srna-sds-beric-torbicaPredsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Prijedor Dušan Berić izjavio je da nijedan stranački organ u ovom gradu nije donosio odluku o načinu glasanja na Skupštini SDS-a, koja je zakazana za 10. maj u Banjaluci.

“Nijedan organ stranke nije razmatrao kako će se članovi Skupštine tada opredjeljivati, niti će. Neka ljudi razmišljaju svojim glavama”, rekao je Berić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio da su unutarstranački izbori u prijedorskom odboru organizovani 19. aprila kada je on ponovo izabran za predsjednika ovog odbora, izabrana su 52 člana ovog odbora i 19 delegata za Skupštinu SDS-a.

“Karakteristika je i to da se za sve funkcije u stranci pojavljuje više kandidata i tako će biti na republičkoj skupštini”, dodao je Berić.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora Zdravko Torbica rekao je da odluke o mjesnim zajednicama, donesene na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta, održanoj prošle sedmice, nisu u skladu sa Zakonom o upravi i lokalnoj samoupravi Republike Srpske.

“Nastavićemo ukazivati na to, a naročito je štetno što su tim odlukama produženi mandati za oko 30 odsto onih koje ništa nisu ni radili”, naveo je Torbica.

SRNA