Drina – Omarska 3-1

Lazić ‘24, Andrić ‘37, Denkovski ‘42 – Kopanja ‘5
Sudija: Velimir Drinić (Modriča)
Gledalaca: 150
Žuti kartoni: Krecelj (Omarska)

Drina: Ružić 6,5, Denkovski 7,5 (Kovačević -), Lazić 7, Veljkić 6,5, Andrić 7 (Kojić -), Sušić6,5, Vasić 7 (Ćulum -), Perić 7, Maksimović 6,5 (Beatović -), Stanišić 7, Novak 6,5. Trener: Jevtić Miodrag.

Omarska: Vujičić 5,5, Zdjelar 6 (Krecelj 6), Panić 6, Vračar 6 (Trkulja -), Stojnić 6, Kopanja 6,5, Jaćimović 6, Banović 6, Jovičić 6, Šunić 6 (Rastoka 6), Grahovac 6. Trener: Zlatko Jelisavac.

U okviru 31.kola Omarska je poražena u Zvorniku sa 3-1 i nije uspjela doći do bodova koji bi joj olakšali borbu za opstanak. Nastavljaju se problemi u odbrani na gostovanjima, jer se cijelog proljeća dešava nešto zaista čudno. Naime, Omarska je na domaćem terenu ovog proljeća primila samo jedan gol, a na gostovanjima čak 29. I danas je Omarska igrala dobro, imala svoje šanse, ali je olako primala golove, nije imala ni sreće, pa je na kraju poražena sa 3-1.

Odlično je Omarska ušla u utakmicu. Već u 5.minutu Jaćimović je idealno uposlio Kopanju koji je umakao odbrani domaćina i rutinski savladao Ružića, te doveo Omarsku u vođstvo od 1-0. Nakon toga je djelovalo da Omarska potpuno kontroliše utakmicu i da je bliže drugom golu nego domaćin izjednačenju. Ostaće žal za situacijom iz 18.minuta. Imala je Omarska kontru dva na jedan, pokušao je Kopanja uposliti Panića, ali nije dobro zahvatio loptu i propala je prilika da Omarska povede 2-0.

Međutim, drugi dio prvog poluvremena u potpunosti je pripao domaćinu. U 24.minutu domaćini su izjednačili nakon kornera. Najviši u skoku je bio Lazić i lukavim udarcem zatresao mrežu Omarske. U 37.minutu potpuni preokret. Vasić je izveo slobodan udarac, lopta se nesretno do živog zida odbila do Andrića kojem nije bilo teško da postigne gol za 2-1. U 42. minutu Denkovski je izveo sjajnu solo akciju i rezantnim udarcem sa dvadesetak metara postiže treći gol za Drinu i ispostaviće se da je u tom periodu Drina i odlučila ovu utakmicu.

U drugom poluvremenu Omarska je izašla sa ofanzivnom postavom i pokušala izboriti pozitivan rezultat,a li nije uspjela. Valja izdvojiti dvije dobre prilike za Rastoku, u 60. i 77.minutu, te pokušaj Panića u 83.minutu, ali nije bilo preciznosti i nije Omarska uspjela ni smanjiti rezultata, tako da je ostalo 3-1.

Pobjeda Drine je čista i bez ijedne mrlje, uz odlično suđenje sudije Drinića iz Modriče, ali ne možemo se oteti utisku da je danas Omarska mogla izboriti bolji rezultat. Nešto malo je nedostajalo.

Omarska već u subotu nastavlja sa grčevitom borbom za opstanak. U goste nam dolazi ekipa Željezničara, koja je danas savladala Modriču i prebrinula sve brige oko opstanka, ali vidjelo se i u prošlom kolu da nije lako igrati sa rasterećenim ekipama.

Najbitnije je da je da je sve i dalje u našim rukama.

FK Omarska