Omarska – Ljubić 1-0

Jaćimović ‘45
Sudija: Butulija Danko (Banjaluka)
Gledalaca:350

Žuti kartoni: Anđić, Kopanja, Krecelj (Omarska) Milanović, Grahovac, Stupar, Ćetojević (Ljubić)

Omarska
Vujičić 7, Rastoka 7, Panić 6 (Krecelj -), Grahovac 6,5, Anđić 6,5, Stojnić 6,5, Kopanja 6 (Romanić Darko -), Jaćimović 7, Banović 6,5, Jovičić 6,5, Vračar 6 (Zdjelar -)
Trener: Zlatko Jelisavac

Ljubić
Mitrović 6,5, Žižak B 6 (Ćetojević 6,5) , Jagodić 6,5, Milanović 6 (Čudić -), Žižak A 6, Jugović 6 (Bobić -), Grahovac 6 (Kovačević -), Bosnić 6, Stupar 6, Vidović 6 (Subić 6), Mišić 6
Trener: Milan Stanivuković

U okviru 30.kola Omarska je sa 1-0 savladala Ljubić iz Prnjavora i ostvarila veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak. Može se reći da je viđena jedna prava prvenstvena utakmica, po teškom, natopljenom terenu. Omarska je čitavo vrijeme imala inicijativu, ali lopta nije htjela u gol kako bi Omarska ranije riješila utakmicu, tako da je viđena drama do samog završetka utakmice.

Kao što rekosmo utakmica je odigrana po teškom terenu i po kišovitom vremenu, ali se opet na stadionu u Omarskoj skupilo 350 gledalaca, koji su i danas predstavljali veliku podršku igračima Omarske. Utakmica je za Omarsku bila od ogromne važnosti, a sa druge strane Ljubić je igrao rasterećeno i prikazao se u lijepom svijetlu.

Omarska je od prve minute krenula silovito prema golu gostiju. Teško je izdvojiti sve prilike Omarske, ali izdvojićemo najopasnije. Već u 4. minutu Vračar je lukavo izveo slobodan udarac sa lijeve strane, prizemno je loptu poslao na peterac, tamo se našao Anđić, ali nije dobro zahvatio loptu i propustio je priliku da zatrese mrežu Mitrovića. U 13. minutu Jaćimović idealno upošljava Kopanju, koji izlazi sam pred golmana Ljubića, dribla i golmana, ali loptu na putu prema praznoj mreži zaustavlja štoper gostiju i sprečava Omarsku da dođe u vođstvo. Gosti su najopasnije zaprijetili u 16.minutu kada je Bosnić veoma dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali njegov šut je završio tik iznad prečke gola Omarske.

U 31. minutu nova dobra akcija Omarske, ali je Panić sa desetak metara bio zamalo neprecizan i propustio još jednu sjajnu priliku. Ipak, u 45. minutu Rastoka pravi sjajan solo prodor po lijevoj strani idealno šalje loptu pred gol gostiju, a tu se na pravom mjestu našao Jaćimović i doveo Omarsku u vođstvo od 1:0. Reklo bi se u pravom trenutku, pred odlazak na odmor.

U drugom poluvremenu, nastavili su se napadi Omarske, ali su i gosti igrali mnogo ofanzivnije. Omarska nije uspjela doći do drugog gola koji bi rješio utakmicu, a gosti nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku. Treba izdvojiti dva pokušaja glavom Jaćimovića. U 55. minutu nije dobro zahvatio loptu, a u 68.minutu je pogodio stativu i propustio najbolju priliku da udupla vođstvo Omarske.

Kako se utakmica približavala kraju, vidjelo se da se u igru Omarske uvlači nervoza. Ipak, uspjela je Omarska relativno mirno privesti utakmicu kraju i doći do tri veoma važna boda.

Do kraja prvenstva ostalo je još četiri kola. Svaki bod je važan, jer najrealnije je da iz Prve lige ispadnu dva poslednjeplasirana kluba, a da dva kluba iznad crte igraju baraž sa drugoplasiranim ekipama iz dvije grupe drugih liga.

Već u srijedu Omarska gostuje u Zvorniku kod ekipe Drine u veoma važnoj utakmici protiv direktnog rivala u borbi za izbjegavanje baraža.

FK Omarska