vesti-nikola-prazniciProtekli praznici doneli su veliku radost mnogim hrišćanima širom planete, pa tako i jednoipogodišnjem Nikoli Dunoviću iz Prijedora, sinu Jelene Trikić “Majke hrabrost”, koja je dala svoj život kako bi ga rodila.

Putem naše Redakcije za malenog Nikolu, još od njegovog rođenja, stizali su mnogi darovi, koje su slali naši verni čitaoci i humanisti, duboko ganuti saznanjem da će ovaj mališan morati da odrasta bez majčinske ljubavi i topline.

Znajući to, otuda i pomoć od 100 dolara plemenite Rajke Tarlać iz Sidneja, koja je na listu brojnih štićenika uvrstila i Nikolu. Ova plemenita žena ga ne zaboravlja i za praznike mu uvek pošalje prilog, kao što je i sada učinila. Reporteri “Vesti” pobrinuli su se da ovaj novac stigne u ruke njegove porodice, baš kao i u međuvremenu pristigli deo donacije od 200 dolara, koji mu je uputila Milica Ličanka, takođe iz Sidneja.

Dobio je i 50 dolara baka-Vide iz Adelejda. Počastivši Nikolu na ovaj način, ove žene dobre duše pridružile su se armiji čitalaca “Vesti”, čija je srca Nikola odavno osvojio svojim krupnim plavim očima i širokim osmehom. Svi ovi darovi, stigli sa drugog kraja planete, imaju veliko značenje koje ovaj maleni dečak još ne razume, ali kada poraste, sigurno će znati da ceni.

Pošto je prolećni školski raspust u toku, oca Gorana Dunovića zatekli smo kod kuće kako sprema Nikolu za spavanje.

– Svim tim plemenitim damama se zahvaljujem od srca na podršci, kao i na tome što ne zaboravljaju Nikolu i uvek nastoje da ga obraduju darovima. I ovaj novac, kao i onaj koji je Nikola već dobio, ostaviću na njegov račun, jer kad poraste, trebaće mu mnogo više, a i tada će sve razumeti. Inače, Nikola je dobro i veselo dete. Zdrav je, što je najvažnije – kaže sa ponosom otac Goran, koji radi kao učitelj u jednoj prijedorskoj osnovnoj školi.

Rastajući se s njim i njegovim jedincem, raspoloženi Nikola ekipu “Vesti” je počastio zagrljajem i neodoljivim osmehom, pošto su u domu Dunovića česti gosti, pa tako i od njegovog rođenja stari znanci.

Mezimac cele porodice

Tetka Sanja, koja je najviše uz Nikolu, ispričala je svoja iskustva s mezimcem cele porodice.
– Jedva smo dočekali proleće i lepo vreme, pa je i Nikola baš uživao igrajući se pred kućom na travnjaku. Ali, nekoliko dana vreme se pokvarilo i unervozilo ga, jer je morao da boravi stalno u kući. Nije izbirljiv po pitanju hrane i sve voli da jede. On je naša velika radost i svi se maksimalno trudimo da mu ugodimo, ali ne i da ga sasvim razmazimo – rekla je Sanja.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com