kup grada-brdo-slogaRegionalni ligaš Republike Srpske OFK „Brdo“, opravdao je ulogu favorita u polufinalu Kupa Grada Prijedora, pošto je u dopadljivoj fudbalskoj predstavi na teškom i raskvašenom terenu zasluženo savladao „Slogu“ iz Rakelića sa 3:1(1:1).

Doduše, pohvale pripadaju i gostima koji su igrali otvoreno i prvi su zaprijetili na početku meča u dva navrata. Prvo u 9.minuti iskusni Darko Čačić glavom pokušava, a Jadranko Vidović je na mjestu, da bi se potom golman domaćih istakao i dva minuta kasnije odbranivši udarac Darka Tambića kada se našao pred njim „oči u oči“.

Kazna za promašaje ekipu Bojana Ivanovića je ubrzo stigla. U 13.minuti Damir Gredelj je uputio centaršut iz slobodnog udarca sa desne strane, a kapiten njegovog tima Dino Dedić bio najviši u skoku i zatresao protivničku mrežu za 1:0.

U 16.minutu Asmir Brkić iskosa sa desne strane pogađa stativu, a dva minuta kasnije Gredelj cilja donji lijevi ugao Davora Stojnića, koji krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Već u sljedećoj akciji ni Vedran Banović, koji je dosta pretrčao, iz blizine šutira kraj gola.

Igrao se 36.minut, kada je u naletu nezadrživog Tambića u svom šesnaestercu oborio Denis Kazaferović, a sudija Bojan Džepina opdravdano je dosudio jedanaesterac, koji je sigurno realizovao Miloš Marić, za izjednačenje 1:1 i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku je ipak do izražaja došao kvalitet izabranika Enesa Fikića i to u samom finišu, a presudila je i bolja fizička pripremljenost.

U 71.minuti u gužvi u šesnaestercu „Sloge“ pogriješio je Dušan Stanković izbivši loptu do Mirnesa Muhića, koji poklon znalački koristi za 2:1.

Brkić se dobro kretao, ali u dva navrata nije nadmudrio golmana Stojnića, a konačan ishod, gotovo na isovjetan način kao i kod prvog pogotka postavio je najbolji akter susreta Dedić, kojem je asistent ponovo bio Gredelj.

OFK „Brdo“ ima lijepu priliku da se domogne pobjedničkog pehara u takmičenju za Kup grada Prijedora, a rival u finalu biće mu „Brzi“ iz Busnova, koji je u drugom polufinalnom okršaju savladao OFK „Mrakovicu“ iz Kozaruše rezultatom 5:4 (3:3).

OFK BRDO (Hambarine) – FK SLOGA (Rakelići) 3:1(1:1)

Stadion „Vedro polje“ Hambarine
Gledalaca: 50
Sudija: Bojan Džepina (Prijedor) 8
Strijelci: Dedić u 13. i 87. i Mirnes Muhić u 71. za OFK „Brdo“, a Marić u 36. minuti (iz jedanaesterca) za „Slogu“
Žuti karton: Gredelj (OFK „Brdo“)

OFK BRDO
Vidović 7, Kazaferović 6,5, Mešić 7 (od 76. Brdar -), Čaušević 7, Banović 7,5, Karupović 7, Mehmed Muhić 7, Gredelj 8, Brkić 7,5, Dedić 8,5, Šeipi 6,5 (od 63. Mirnes Muhić 7).

SLOGA
Stojnić 7, Stanković 6, Čačić 7, Bujić 7, Gnjatić 7, Si.Objedović 7, Sa.Objedović 7, Marić 7,5, Resanović 6,5, Tambić 7,5 (od 65. Šujica -), Dragić 7

Igrač utakmice: Dino Dedić

N. Đerić