Iako je više od četrdeset godina na estradi, Halid Muslimović je i dalje veoma tražen, popularan i omiljen među publikom, posebno onom ženskom.

Oduvijek je bio srcelomac, gdje se god pojavio ostavio je barem jedno žensko srce uplakano.

Ali, Halid je bio uvijek pomalo i drugačiji od drugih njegovih kolega.

Rođen je sa prirodnom muškom ljepotom, ali je onda shvatio da osim glasa, stasa, izgleda uvijek treba nešto novo da bi te publika još više zapazila.

U jednom neobaveznom razgovoru pitali smo Halida, kako ili ko je došao na ideju da stavi plavi čuperak u kosu.


-Sve je to bila moja ideja. Prvo je to bilo malo nijansirano ,i moglo se vidjeti na omotu moje prve ploče, ali već na ploči „Učini bar jedan pogrešan korak“ plavi čuperak je bio baš izrazit. Nastavio sam da furam taj fazon, publici, ženama se to svidjelo, a meni se na neki način svidjeo i nadimak Plavi ćuperak. Nekako sam uvijek išao jedan korak naprijed. Ja nikada neću zaboraviti kada sam na jednom nastupu osamdesetih godina na binu izašao u nekim šarenim pantalonama. Poslije toga je nastao haos, mediji se opleli po meni, kako sam mogao takve pantalone da obučem, kao ja sam ipak javna ličnost i publika prati sve šta obučem. Nakon, mislim pola godine, šarene pantalone kod muškaraca postale svjetski hit. Dakle, kao da sam naslutio da će te pantalone postati modni trend među muškarcima. Ja sam uvijek bio za to da i muškarci prate modu, budu u trendu, a posebno javne ličnosti. Nikada mi se nije desilo da se dva puta pojavim u istoj garderobi. Jer pored prezentiranja pjesama, svaki pjevač prezentira i sebe kao ličnost, kao pojavu, kao nekog koga mase prate i gledaju – rekao nam je Halid.

Onda nam je pokazao jednu sliku u njegovom telefonu, a na slici je bio sa brkovima, bradom. Zamolili smo ga da nam je proslijedi, da je objavimo a onda nam je rekao kako je slika nastala.

-To je bilo tokom korone kada se nije moglo raditi, nastupati, pa sam ja tako osmišljavao nove pjesme, ali poželio da ekranizujem i neke stare. Pa, sam za potrebe snimanja spota za pjesmu „Sijeda kosa počela je„ pustio bradu da mi raste. Nije loše, izgledam malo šmekerski, ali ipak je publika na mene navikla ovakav kakav jesam.

express.ba