Fudbaleri Rudar-Prijedora napravili su veliko iznenađenje u osmini finala Kupa BiH i poslije boljeg izvođenja penala savladali banjalučki Borac sa 7:6 (1:1), a jedan od najzaslužnijih za veliki trijumf bio je Nemanja Marić, koji je u odlučujućoj seriji bio precizan.

Poslije njegovog pogotka lopti je prišao kapiten “crveno-plavih” Aleksandar Subić, a njegov šut pogodio je stativu, poslije čega je započelo veliko slavlje domaćih.

– Ovaj trijumf je nagrada za svu hrabrost koju smo kao ekipa pokazali u ovom susretu. Nije bilo nimalo lako izdržati pritisak Banjalučana kada smo sredinom drugog poluvremena ostali s dva igrača manje na terenu, ali uspjeli smo da izdržimo i kao nagrada je stigao plasman u četvrtfinale. Ovo je stvarno veliki uspjeh kojem smo se potajno nadali prije utakmice, ali je bilo stvarno malo onih koji su smatrali da ga možemo i ostvariti – naglasio je Marić, koji će danas proslaviti 28. rođendan.

Ovaj fudbaler, koji igra na poziciji lijevog beka ne razmišlja puno o protivniku u četvrtfinalu, ali je rekao da će ovaj trijumf mnogo značiti njegovim saigračima za dodatno samopouzdanje.

– Već plasmanom u četvrtfinale napravili smo veliki uspjeh i svaki naredni meč u najmasovnijem takmičenju biće nagrada za našu ekipu. Eliminisati veliki Borac, koji se bori za sam vrh Premijer lige i koji je imao velike ambicije u Kupu BiH, sigurno je veliki stimulans ne samo za mene, već i za sve one koji nose dres Rudar Prijedora – nastavio je Marić.

Ekipu je u zimskoj pauzi preuzeo mladi stručnjak iz Srbije Bojan Krulj.

– Sigurno je da svima nama treba da se naviknemo na sistem rada novog trenera, koji je unio dosta novina. To će se sigurno vidjeti na našoj igri u nastavku sezone. Zaostatak za vodećim ekipama je veliki, ali naša želja je da u proljećnom dijelu prvenstva što bolje uigramo ekipu, pa da onda naredne sezone pokušamo da osvojimo titulu i tako se vratimo među premijerligaše – dodao je Marić.

Marinović preuzeo krivicu

Šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović preuzeo je odgovornost za ispadanje iz Kupa BiH u kojem su Banjalučani imali velike ambicije.

– Loše smo otvorili utakmicu, dozvolili smo da Rudar Prijedor povede, ali na vrijeme smo se vratili pred kraj prvog poluvremena. Imali smo i neke prilike u drugom i dva igrača više, međutim, nismo uspjeli da realizujemo neke šanse i dođemo do gola. Izgubili smo na penale i sigurno nam je ovaj poraz težak jer smo imali velike ambicije u Kupu BiH. Teško je, ja kao šef stručnog štaba sam najodgovorniji za ovaj poraz – rekao je Marinović.

Glas Srpske