Dva samostalna odbornika u Skupštini grada Prijedora Dragan Romčević i Mladen Radišić od danas djeluju u odborničkom klubu SNSD-a, koji sada čini 11, od ukupno 31 odbornika gradskog parlamenta, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Dragoslav Kabić.

Kabić je naveo da je cilj prelaska u redove SNSD-a jačanje kluba i da je to dogovoreno sa Gradskim odborom.

“Nadam se da će svojim djelovanjem poboljšati rad kluba, Gradske uprave i Gradskog odbora SNSD-a”, rekao je Kabić na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je dodao da je izvršni komitet prijedorskog SNSD-a, svih 13 članova, jednoglasno podržao prelazak ove dvojice odbornika u redove SNSD-a.

“Bezuslovno su prešli, bez ikakvih zahtjeva i potreba za nekim rukovodećim funkcijama. Mi ćemo razgovarati na organima stranke da ih kooptiramo u Gradski odbor i vremenom ćemo vidjeti kako ćemo dalje djelovati, s obzirom na pozicije koje imaju i na njihovu stručnu spremu. Kada budu zadovoljavali preduslove i uslove za neko mjesto, sigurno da će biti uvaženi”, naglasio je Kabić.

Radišić i Romčević su u gradski parlament na lokalnim izborima 2020. godine došli kao kandidati DNS-a, a u novembru prošle godine pet od šest odbornika napustilo je stranku i osnovalo klub samostalnih odbornika.

“Ova odluka za mene nije laka, kao što ni izlazak iz stranke poslije 18 godina nije bio lak. Osnovu jedne stranke čine ljudi. SNSD je najveća stranka na ovim prostorima, sa mladim ljudima, sa kojima se sa većinom znam cijeli život, a sa nekima se i družim”, rekao je Radišić.

Romčević je naveo da su ga ljudi u rukovodstvu Gradskog odbora SNSD-a opredijelili da pređe u ovaj klub i ovu stranku.

“Vjerujem ovim ljudima da mogu realizovati program koji ima SNSD, a koji je sigurno dobrobit svih građana. Nastojaću da dam doprinos realizaciji ovog programa da učinimo boljim sve što je moguće”, dodao je Romčević.

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Dražen Vrhovac rekao je da je SNSD u Prijedoru na posljednjim izborima za 44 odsto poboljšao svoj rezultat i bez ovih odbornika.

“Drago nam je što se u SNSD dolazi i nikada ne odlazi, što je na gradskom nivou, a ujedno i na republičkom nivou takav trend”, istakao je Vrhovac.

On je dodao da je ovdje riječ o vođenju politike na gradskom nivou i da na to nema uticaj činjenica da su napustili DNS, te što je ova stranka u međuvremenu ušla u vlast na višim nivoima.

“Izvršni komitet je jednoglasno glasao da Romčević i Radišić dođu u Gradski odbor SNSD-a”, rekao je Vrhovac.

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Slobodan Javor rekao je da su ova dva odbornika i kao opozicija imali korektnu saradnju sa Gradskom upravom i korektivno djelovanje i maksimalno korektne diskusije u lokalnoj Skupštini i na raznim sastancima.

“Ključ svega jeste da su svi dobrodošli u SNSD, svako ko ima dobru i iskrenu namjeru da grad Prijedor ide naprijed, a ova dva sjajna čovjeka su to pokazala u prethodnom periodu”, dodao je Javor, koji je i gradonačelnik Prijedora.

SRNA