Nakon uvodnog rada kod kuće, u teškim sniježnim uslovima, ekspedicija Rudar-Prijedora, prvoligaša Republike Srpske, otputovala je danas u Medulin na glavni dio zimskih priprema.

udari” sa Sane provešće u Istri do 9. februara, a novi trener Bojan Krulj poveo je 27 fudbalera na jadransko primorje.

Na spisku putnika su: Aleksa Trninić, Sinan Čehić, Nemanja Pekija, Harun Alibegović, Momko Kojić, Nikola Marmat, Žoan Moro Кervos, Mario Sajak, Nemanja Marić, Mile Кovačević, Dragan Bilbija, Danilo Marmat, Milorad Bilbija, Omer Karagić, Filip Mikić, Aleksandar Demonjić, Eldar Кamenčić, Ensar Imamagić, Davor Perić, Žoele Paulo da Silva, Кristijan Sekulić, Dimitrije Jovanović, Ensar Hamzić, Emrah Кorlat, Edhem Šupuk, Marko Šebez i Viktor Emanuel Santos Кarneiro.

– Cilj kluba u ovoj polusezoni jeste poboljšanje položaja na tabeli Prve lige Republike Srpske, ali prije svega selektiranje ekipe koja će, uz adekvatna pojačanja, na početku sezone 2023/24, biti konkurentna za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine – rekao je Stojan Janjetović, sportski direktor Rudar Prijedora.

Već u ponedjeljak, 30. januara, od 15 časova, Prijedorčane čeka prvi prijateljski duel protiv hrvatskog drugoligaša Karlovca, u četvrtak im je protivnik Rudar iz Pljevalja, dok će u nedjelju, 5. februara igrati protiv Iskre iz Danilovgrada. Utakmice za plasman na “Medulin kupu 2023” su 8. i 9. februara.

Novi fudbaleri u taboru prijedorskog prvoligaša su: Kristijan Sekulić (golman), Dimitrije Jovanović i Emanuel Viktor Santos. Hamzić i Šupuk će pokušati da se nametnu i izbore za ugovor, a ekipi su priključena i dva perspektivna omladinca, Šebez i Korlat. Zbog povreda, sa ekipom nisu otputovali Radaković i Delić.

Prvu zvaničnu utakmicu u 2023. godini igrači Rudar Prijedora igraće na Gradskom stadionu u Prijedoru, u nedjelju, 19. februara, sa početkom od 13 časova, a protivnik u takmičenju za Kup BiH biće im FK Borac iz Banjaluke.

srpskainfo.com