Ekipe Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor su od početka obilnijih kišnih padavina na području grada na terenu gdje prate situaciju te ovom prilikom informišu javnost od slijedećem.

Vodostaj rijeke Sane na mjernom mjestu kod mosta trenutno je 365 centimetara, a Gomjenice 389 centimetara.

Šef Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta iznio je podatak da rijeka Sana raste u Sanskom Mostu oko 3 centimetra za sat vremena po čemu se prati i rast vode u našem gradu.

“Na 420 centimetara se na području grada proglašava prvi stepen odbrane od poplava, a budući da kiša prestaje da pada i prognoze su povoljnije pogotovo u odnosu na intenzitet padavina od sinoć kada je Sana u Sanskom Mostu rasla 12 centimetra na sat vremena”, potvrdio je Krneta.

Starješina Teritorijalno vatrogasno spasilačke jedinice Radovan Martić potvrdio je da su neprestano na terenu gdje prate razvoj situaicje.

“Što se tiče Vrbica i Topolika stanje je redovno i mi, kao dežurne službe pratimo situaciju i za sada nema problema”, rekao je Martić.

Prema podacima sa sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske u protekla 24 časa na području Prijedora palo je 47,6 litara kiše po metru kvadratnom.

prijedorgrad.org