Na najavu domaćih mlinara da će do kraja godine poskupiti brašno, reagovali su iz Udruženja potrošača “DON”, ali ovaj put prema građanima. Upitali su građane zbog čega radije gladuju nego da reaguju, pišu, podignu svoj glas na ovo što se dešava.

Kako napominju, dok je, po svjetskim agencijama, cijena barela nafte u padu, samo kod nas se taj pad cijena ne osjeti na benzinskim pumpama.

– Ali ako ne raste cijena goriva, raste cijena brašna i hljeba, kako najavljuju naši mlinari, koji su se veoma lako dogovorili o podizanju cijena, a naravno podizanju cijena proizvoda od brašna raduju se i pekari koji, kako kažu, “moraju” podići cijene hljeba. Reakcija na ovakvu pojavu dolazi samo iz udruženja potrošača, a građana kojima ovo smeta je malo ili ih gotovo da i nema. Važno je dragi građani/potrošači da se odričemo svega, u svoje ime i u ime naše djece, da ćutimo i trpimo. Dobro nam je dok se loše hranimo, obrazujemo i liječimo, a o kulturi i sportu, ma koga briga, ma dobro je sve ovo, jer može biti i gore- poručili su iz ovog udruženja.

Upozoravaju javnost da trenutno ulazimo krupnim koracima u dužničko ropstvo, kako bismo samo imali hljeba na tanjiru.

– Najugroženiji smo u ostvarivanju kolektivnih prava vezanih za električnu energiju, telekom operatere, komunalna poduzeća, vodovodi, javni transport i drugo. Da li razmišljate koliko ste ugroženi ako idete u sudski spor protiv bilo kojeg preduzeća, da li zaštitu imate u odlukama politike koju podržavate- upitali su iz Udruženja “DON”.

Udruženje mlinara Republike Srpske do kraja ove godine najavilo je poskupljenje brašna, naglasivši da je osnovni razlog povećanje cijena goriva. Vreća brašna bi trebala biti skuplja za tri do četiri konvertibilne marke.

srpskainfo.com