Izborna krađa u Republici Srpskoj poprimila je velike razmjere, a to potvrđuju i svakodnevni dokazi.

Jedan takav dokaz je iz Prijedora.

Naime, Gradska izborna komisija u tom gradu, a na čijem je čelu Željko Škondrić udaljila je posmatrača SDS-a prilikom brojanja glasova, jer su uočili krađu glasova.

“Gradska izborna komisija, u Prijedoru koristi dvoranu “Mladost” za centralno izborno mjesto tokom izborne noći. Tu, u dvorani, predaje se kompletan izborni materijal cijelog grada Prijedora nakon završenog brojanja po biračkim odborima, što u gradu Prijedoru čini blizu 140 izbornih mjesta. Vreće se predaju na ulazu dvorane, a kontrolni unos podataka se vrši u glavnoj sali, gdje i posmatrači mogu to sve da prate iz svoje zone”, izjavio je Stanislav Lisičanski, posmatrač SDS-a u Prijedoru.

Kako kaže, problem je u “međuprostoru” od predaje vreća na samom ulazu u dvoranu, do velike sale, a to je hodnik sa svlačionicama, koji nije pokriven niti sa kamerama niti je vidljiv posmatračima iz boks zone.

Intervenisala je policija, kako je kazao, a žalba je upućena i posmatraču iz nevladine organizacije “Pod Lupom”, te samom predsjedniku GIK-a, koji ga je udaljio iz dvorane.

“Primijetio sam da su u te svlačionice unosili vreće sa glasovima i vršili “popravke” kako mi je i odgovorio jedan od ljudi kad sam ih pitao šta to rade? – “Mi to samo malo popravljamo”, dodao je Lisičanski.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji. Ostaje da se vidi hoće li pravosudne institucije ostati gluve i nijeme na izborne malverzacije u Republikci Srpskoj.

rtvbn.com