Pred Omarskom je jedna od najznačajnijih utakmica ove jeseni. Naime, u osmini finala kupa RS Omarska dočekuje ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva i ima priliku da ostvari istorijski uspjeh, plasman u četvrtfinale kupa Republike Srpske.

Plasman u četvrtfinale Kupa RS bi bio najveći uspjeh u istoriji kluba, a obzirom da se igra samo jedna utakmica i to na stadionu u Omarskoj svi u klubu sa optimizmom dočekujemo ovu utakmicu i nadamo se pozitivnom rezultatu.

Razloga za optimizam ima i obzirom da je ekipa očigledno u usponu forme, tako da je Omarska protiv Drine pokazala najbolju igru ove jeseni i zabilježila ubjedljivu pobjedu od 3-0. Ukoliko i u srijedu ponove igru od nedjelje sigurni smo da će Omarska po prvi put prezimiti u kupu RS.

Suspendovanih igrača nema, a nadamo se da će se u oporaviti Romanić Bojan, Vračar i Lukas, koji su zbog lakših povreda propustili utakmicu protiv Drine. Sezona je u samoj završnici i nema više ni potrebe ni mjesta za bilo kakve kalkulacije, oprez, čuvanje. Dakle, u srijedu punom snagom protiv Slavije i nadamo se do pobjede i najvećeg uspjeha u kup takmičenju.

Kapiten Omarske, Vladan Anđić je za naš sajt izjavio: ”Nakon jako bitne pobjede u ligu, u srijedu nas očekuju obaveze u kupu RS gdje dočekujemo jako dobru ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva. Mi smo podigli formu u poslednje vrijeme, dosta smo napredovali u svim segmentima igre te će nam ova utakmica dobro doći da se još dodatno uigramo i korigujemo određene nedostatke za prvenstvo koje nam je u ovom trenutku prioritet. Naravno, kao i svaku utakmicu, u srijedu igramo bez kalkulacija i daćemo svoj maksimum da se plasiramo u narednu fazu takmičenja.”

Međusobne utakmice

2021/22 0-0 1-2

2022/23 2-2

Fk Omarska