dan grada prijedora-plakatMjesec maj će i ove godine biti u znaku obilježavanja 16. maja, dana grada Prijedora.

Ulične trke, Festival horova „Zlatna vila“, gostovanje stranih delegacija, koncert poznatih estradnih umjetnika, izložbe, pozorišna predstava, sportske manifestacije, samo su dio događaja kojima grad Prijedor želi da se oduži svojim građanima i prikaže se u pravom svjetlu.

Na 14. Međunarodnom festivalu horova „Zlatna vila“ koji će biti održan 9. i 10. maja od 19:30 časova, učestvovaće deset horova koje će ocjenjivati stručni žiri ali i publika.

Za 11. maj od 8:00 časova predviđen je Planinarski pohod na Kozaru-Kotlovaču koji organizuje Planinarsko društvo „Klekovača“. Istoga dana u podne će biti održan i Košarkaški turnir veterana „Memorijal Duško Ostojić-Dule“.

U ponedjeljak, 12. maja od 20:00 časova, Muzej „Kozare“ biće domaćin izložbe „60 godina Muzeja“, a dan kasnije Pozorište Prijedor će u istom terminu u sklopu obilježavanja Dana grada izvesti predstavu „Večera budala“ koju je režirao Slobodan Perišić.

Međunarodne ulične trke „Prijedor 2014“ koje se održavaju po 21. put biće održane u srijedu, 14. maja od 15:00 časova, pod motom „Volim Prijedor“, a očekuju se brojni trkači, od najmlađih „cicibana“, preko školaraca do seniora i seniorki.

Iste večeri od 20:30 časova u Galeriji 96 biće održan koncert ruske muzike a nastupiće „Jar kvintet“ iz Beograda.

U četvrtak 15. maja od 21:00 čas na Trgu Majora Zorana Karlice biće održan veliki koncert grupe Divlje jagode.

Šesnaesti maj je rezervisan za Svečanu akademiju povodom Dana grada Prijedora koja će biti održana tačno u podne u Pozorištu Prijedor i na kojoj će biti dodijeljena ovogodišnja priznanja i plakete.

Prije toga, od 11:00 časova mališani Dječijeg vrtića „Radost“ nastupiće na platou ispred zgrade Gradske uprave.

Za 11:30 časova predviđeno je polaganje vijenaca ispred Spomenika „Za krst časni“ te ispred Spomenika u parku na Pećanima.

U Galeriji 96 istoga dana od 20:30 časova biće priređen koncert standarda džez muzike na kome će nastupiti „Tanya & The 6 Strings“ iz Beograda.

Šahovskim turnirom koji će biti održan u Hotelu „Prijedor“ u subotu, 17. maja od 10:00 časova biće završen zvanični program obilježavanja 16. maja, Dana grada Prijedora.