U naselju Raškovac završeni su radovi na rekonstrukciji dječijeg igrališta koje je u proteklom periodu bilo devastirano.

Igralište je sanirano na inicijativu mještana ovog naselja i Omladinskog savjeta Republike Srpske.
Predstavnik Omladinskog savjeta Republike Srpske Ognjen Vukojević je izjavio novinarima da je ovo bila još jedna aktivnost u okviru projekta ” Za srećno djetinjstvo”.

“Ovo je veliko gradsko naselje gdje ima puno djece koja će ovdje na sigurnom moći da provode svoje slobodno vrijeme i veselo djetinjstvo”, rekao je Vukojević.

On je zahvalio Investiciono razvojnoj banci koja je obezbijedila sredstva za njegovu rekonstrukciju.

“Ovim putem bih apelovao na sve naše sugrađane da čuvaju ova igrališta jer je ovo bilo još jednom od devastiranih prostora koja su bila namijenjena za dječiju igru”, poručio je Vukojević.

Direktor preduzeća ” Komunalne usluge” Dalibor Grabež potvrdio je novinarima da je ovo preduzeće od prvog dana dio akcije ” Za srećno djetinjstvo” i da se se dobra saradnja sa privrednicima nastavlja.

“Uskoro ćemo postaviti još tri nova dječija igrališta i to u Kamičanima, Bistrici i u dječijem vrtiću u Omarskoj i time pružiti dovoljno prostora za igru djeci i u ovim naseljima”, rekao je Grabež.

U okviru akcije “Za srećno djetinjstvo”, do sada je otvoreno preko 30 dječijih igrališta, a akciji se odazvalo preko 20 lokalnih privrednika koji time pokazuju svoju društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici.

prijedorgrad.org