Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić izjavio je danas da je započelo asfaltiranje saobraćajnice Radin gaj – Busnovi za šta su “Šume Republike Srpske” i Vlada Republike Srpske obezbijedili po 300.000 KM.

“Na zahtjev mještana dolazi do realizacije izgradnje saobraćajnice na ovom području. To je jedan veoma dobar posao jer će povezati dvije opštine i građani će konačno dobiti normalnu komunikaciju kojom mogu saobraćati i prema gradu Prijedoru i, dalje, Banjaluci, i prema opštini Sanski Most”, rekao je Kabić novinarima.

On je najavio da danas počinju i pripremni radovi za asfaltiranje i revitalizaciju saobraćajnica na širem području Prijedora, budući da je završena tenderska procedura gdje je za izvođača radova vrijednih oko 4,8 miliona KM izabrana firma “Prijedorputevi”.

“Krećemo prvo od Gradine i Omarske. To su novci koji su došli kao dividenda od rudnika i mi smatramo i mislimo da su građani ovog dijela grada bili najviše oštećeni radom rudnika i da je red da prvi adfalt ide njima, da vratimo ono što su oni dali i izgbili radom rudnika”, dodao je Kabić.

prijedorgrad.org