Predstavnici Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor i Gradskog odbora Partije demokratskog progresa Prijedor najavili su danas da će se u srijedu održati mirna protestna šetnja povodom odbrane Rudnika željezne rude “Ljubija”.

-Nedopustivo da se prirodni resursi grada Prijedora i Republike Srpske tek tako prodaju i da „idu u ruke sumnjivih pojedinaca“. Smatramo da treba da kažemo stop kriminalu i stop siromašenju našeg naroda – rekla je predsjednica GO SDS Prijedor Maja Stojić Dragojević na pres konferenciji za medije koja je održana danas u našem gradu.

Ona je istakla da je protestna šetnja, koja će se održati u srijedu od 18.00 časova krenuvši sa Malog gradskog trga, isključivo skup građana.

-Pozivam sugrađane da sutra dođu na Mali trg i dignu glas protiv predaje najvećeg prirodnog resursa strancima. Ako već treba da se izvrši dokapitalizacija, onda treba nastojati da se nađe ili domaći investitor ili da iza toga stoji Vlada RS – rekao je Miodrag Deretić, predsjednik GO PDP Prijedor.

Pola sata prije ove konferencije za mdije održana je i ona na kojoj su se javnosti obratili gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i predsjednik GO SNSD Dragoslav Kabić.

Oni su najavili da će 16. septembra biti održana vanredna sjednica skupštine akcionara RŽR “Ljubija” na kojoj će po nalogu Vlade RS biti poništene odluke o dokapitalizaciji ovog državnog preduzeća koje su donesene početkom ovog mjeseca.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com