fabrika keksa mira prijedor (1)Privredna komora Republike Srpske nagradila je u petak deset najuspješnijih privrednih društava iz Srpske u kategoriji “Prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda” za linije proizvoda koji su se istakli svojom kvalitetom u prošloj godini.

Nagrađeni su firme “Slap” iz Rogatice za svježu pastrmku, “KLM” iz Prnjavora za linije plitkih i dubokih cipela za profesionalnu upotrebu, “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice za jogurte “vitalija”, “Nova Dipo” iz Gornjih Podgradaca sa stolicu “bertil”, te “Mira” iz Prijedora za čajno pecivo “lilly vanilin”.

Nagrade su dobili i firme “Tri best” iz Banjaluke za hidrauličnu platformu za pozorište, “Krajina klas” iz Banjaluke za oranž tortu, “Dermal” iz Kotor Varoša za brizganu obuću, “Veleprehrana” iz Banjaluke za “flips”, te “Lamperija enterijer” sa Pala za sobna vrata.

Nagrade su uručili predsjednik Privredne komore Borko Đurić i direktor Komore Dragica Ristić.

Đurić je istakao da privrednici u Srpskoj ne trebaju deklarativnu, već konkretnu podršku u vidu zakonskih rješenja koji će donijeti konkretne efekte, kao i prihvatanje konstruktivnih prijedloga koji dolaze od onih koji stvaraju novu vrijednost.

On je naglasio da je privredi neophodno više blagovremene finansijske podrške i više razumijevanja i izlazaka u susret pri rješavanju konkretnih pitanja, kao što je omogućavanje pristupa resursima uz povoljne i pristupačne cijene.

“Vidimo da se već nešto radi kroz donošenje zakona, ali je pitanje da li će poskupljenje struje za privredu u procentu koji se najavljuje poništiti ona rasterećenja i stvaranje slobodnih sredstava za privredu koja predviđaju nedavno usvojeni nacrti zakona”, rekao je Đurić.

Ristićeva je rekla da se nagrada za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda dodjeljuje u okviru manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2014. godinu”.

Ona je navela da je Privredna komora za izbor najuspješnijih privrednika uzela završne izvještaje od više od 8.000 privrednih društava.

Ristićeva je rekla da će nagrade biti dodijeljivane u kategorijama velika, srednja i mala privredna društva, za najuspješniju investiciju, za žene preduzetnike i drugo.

Centralna manifestacija “Izbor najuspješnijih u privredi Srpske za 2014. godinu” održana je u petak uveče u Banskom dvoru.

SRNA