mira-grude-izvjestaj (3)Pravi debakl doživjele su rukometašice „Mire“, aktuelne šampionke BiH i osvajačice Kupova BiH i Republike Srpske u 15. kolu prvenstva Premijer lige BiH.

Iako je u Grudama lider na tabeli, ekipa „Grude Autoherc“ važila za apsolutnog favorita, trijumf na kraju susreta je bio više nego ubjedljiv, rezultat je glasio 40:19(21:10).

Pitanje pobjednika bilo je brzo riješeno, a donekle opravdanje, ako se tako može reći, predstavlja činjenica da su izabranice trenera Ljubice Ivetić nastupile bez najiskusije rukometašice i organizatora igre Nevene Lukač.

Prijedorčanke su ostale na devetom mjestu sa 12 bodova, dok su iza njih samo Bihać i banjalučki Borac sa po devet bodova i ta tri tima su i glavni kandidati za ispadanje, uz banjalučki Vrbas koji je izbačen iz elitnog ranga.

U narednom, 16. kolu, „Mira“ će sa imperativom pobjede u dvorani „Mladost“ ugostiti uvijek neugodnu ekipu „Goražda“.

Grude Autoherc: Mira 40:19(21:10)

Grude
Dvorana: „Bili Brig“
Gledalaca: 100
Sudije: Amar i Dino Konjičanin
Sedmerci: Grude Autoherc 6(4), Mira 5(3)
Isključenja: Grude Autoherc 4 minuta, Mira 8 minuta

GRUDE AUTOHERC:
Gudelj-15 odbrana, Milas-11 odbrana, M.Bandić, Glavaš 2, Radić, Klinac 8, Bračić 4, Leko 2, Prusina 8, Šimić 8, Mikulić 1, Azinović 4, T.Bandić 3
Trener: Zlata Zubac

MIRA:
E.Briševac-4 odbrane, Karačić 1,Kunovac 1, Damjanović 4, Suvajac, Tintor 6, Kararić, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić 2, Sladaković, J.Mutić 4, Došen 1, Gligorević-5 odbrana
Trener: Ljubica Ivetić

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – arhiva