U organizaciji Grada Prijedora i Turističke organizаcije grada Prijedora, a u okviru „Prijedorskog ljeta kulture”, dana 02.06.2022. godine sa početkom od 18.00 časova organizovaće se dječiji maskenbal „Svijet dječije mašte” na lokaciji „Ljetna bašta” u Starom gradu.

Učesnici maskenbala su učenici osnovnih škola sa područja grada Prijedora i Oštre Luke. U okviru dječijeg maskenbala planiran je defile učenika kroz šetalište. Nakon defilea kroz centar grada u Ljetnoj bašti će se održati program maskenbala i takmičenje. Svaka prijavljena škola će se na maskenbalu predstaviti svojim maskama i nastupom na temu: ekologija, priroda, flora, fauna, Prijedor i turizam.

Stručni žiri za odabir najboljih maski će odabrati najbolje grupe u različitim kategorijama kojima će Turistička organizacija grada Prijedora obezbjediti prigodne nagrade.

U programu otvaranja dječijeg maskenbala učešće će uzeti mališani dječijeg vrtića „Radost” i „Miki i Mini” iz Prijedora, udruženje „Golub”, klaun Fazonko sa drugarima i velike lutke udruženja „Žene u umjetnosti”.