kuglaski klub rudar-prva pobjeda (1)Proteklog vikenda u okviru 15. kola Prve lige Republike Srpske, kuglaši Rudara iz Prijedora ostvarili su na gostovanju prvu ovosezonsku pobjedu protiv ekipe Posavine iz Gradiške rezultatom 3:5 (3090:3122).

Ekipa Rudara je u prvoj izmjeni na staze izvela Uroša Blesića i Slavka Ninkovića, trenutno najjači dvojac u ekipi koji su ostvarili veoma dobre rezultate 576 čunjeva (Blesić) odnosno 558 čunjeva (Ninković). Na drugoj strani veoma dobri Brković 565 i ispod svog prosjeka Šinik sa 506, tako da su Prijedorčani nakon prve izmjene poveli 0:2 i sa razlikom od 63 čunjeva.

U drugoj izmjeni za Rudar su nastupili Luka Dakić i kapiten Siniša Miljatović. Ovaj drugi je odigrao „kapitenski“ sa 518 čunjeva protiv dosta slabog Šmitrana koji je odigrao samo 474. Mladi Dakić još uvijek traži svoju formu te ga je poslije 60 hitaca zamjenio iskusni Ljiljan Stakić, zajedno su ostvarili „slabašnih“ 449 čunjeva te je Malešević donio nadu ekipi Posavine sa 508 oborenih čunjeva i ukupnim skorom nakon dvije izmjene 1:3 za Rudar te razlikom od 48 čunjeva za Rudar.

kuglaski klub rudar-prva pobjeda (3)U trećoj, finalnoj izmjeni za Rudar su nastupili Dino Sikirić i Nedeljko Drinčić. Njihov prevashodni zadatak je bio da održe ukupnu prednost u oborenim čunjevima. Sikirić sa oborenih 500 čunjeva nije uspio donijeti bod svojoj ekipi, ali je održao ukupni ekipni skor jer je Suvajac bio bolji „samo“ 8 čunjeva. Na drugoj strani velika borba se vodila između Drinčića i Mišetića. I u ovom okršaju bolji je bio domaći igrač sa oborenih 534 čunja ali je Drinčić obavio svoj zadatak sa oborenim 521 čunjem. Iako je domaća ekipa smanjila prednost i u meč poenima izjednačila na 3:3, ukupan zbir oborenih čunjeva je bio na strani Rudara (3095:3122) što je Prijedorčanima donijelo još 2 boda i ukupnu pobjedu od 3:5.

-Iako je liga već u poodmakloj fazi takmičenja, ovo za nas predstavlja i te kakvu satisfakciju. Ipak smo mi tek prošle godine „oživjeli“ klub nakon što deset godina nije bio u funkciji. Kada se uzme u obzir da još uvijek nemamo svoju kuglanu i da treninge i „domaće“ utakmice igramo u Banja Luci onda ova prva pobjeda ipak pokazuje da uspijevamo u svojim namjerama – kaže Bojan Hrgar, predjednik Kuglaškog kluba „Rudar“ iz Prijedora.

On dodaje da ovaj trijumf daje dodatni motiv svima u klubu da nastave sa svojim zalaganjem i radom.

-Iskrene čestitke momcima na ostvarenoj istorijskoj pobjedi koja je zasigurno tek prva u nizu. Moram da se zahvalim svim pravnim i fizičkim licima koji su nam pomogli i pomažu u našem radu. Posebnu zahvalnost dugujemo Gradskoj upravi Prijedora koja prepoznaje naša nastojanja da vratimo kuglaški sport u naš grad i izdvajanjem značajnih sredstava gradi novu kuglanu u okviru nove sportske dvorane u naselju Urije. Ovaj sport sigurno zbog svoje tradicije zaslužuje da ima svoje mjesto u našem gradu. U prilog ovome ide i činjenica da Kuglaški klub „Rudar“ ove godine obilježava 50 godina postojanja – rekao je Hrgar.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – KK „Rudar“ Prijedor
kuglaski klub rudar-prva pobjeda (2)