Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević povukao je sa dnevnog reda jučerašnje sjednice Skupštine grada prijedlog odluke o davanju saglasnosti o zalaganju imovine grada za kreditno zaduženje “Autotransporta”.

Ovo javno preduzeće zatražilo je saglasnost grada za reprogram postojećih kreditnih obaveza i zalaganje imovine grada za zaduženje kojim bi se objedinila tri kredita u jedan s povoljnijim uslovima, ali su odbornici Skupštine grada Prijedora zatražili da se ova tačka povuče, a da preduzeće idući put uz ovu tačku dostavi detaljnije informacije i o ovom aranžmanu i o stanju poslovanja.

Na sjednici su donesene odluke o izboru prioritetnih oblasti za finansiranje projekata udruženja i fondacija za 2022. godinu, o mrtvozorstvu i o upisu ograničenja prava svojine, te jedan akt prostornog planiranja.

Odbornici su se upoznali o informacijama o stipendiranju učenika i studenata u školskoj 2020/21. godini i nagrađivanju najuspješnijih nastavnika i učenika, o radu i utrošku sredstava sportskih klubova u 2020. godini i o školskoj 2020/21. godini sa prijedlogom mjera za poboljšanje vaspitno-obrazovnog procesa.

SRNA