Tuga u Prijedoru, Mladen Katić, nekadašnji fudbaler Rudara iz Ljubije, bihaćkog Jedinstva i beogradskog Partizana preminuo je danas u 72. godini u UKC Republike Srpske u Banjaluci poslije kraće bolesti.

Do prije dva mjeseca ništa nije ukazivalo na bolest, a onda mu je konstatovano zapaljenje pankreasa, obavljena je i prva operacija koja je bila uspješna, ali drugu njegovo srce nije izdržalo i prestalo je da kuca.

Bio je jedan od vrsnih golgetera iz Potkozarja, žario je i palio u Rudaru, potom je pojačao Jedinstvo iz kojeg stigao u Humsku kao drugi igrač iz Prijedora poslije Idriza Hošića (1966 – 70).

Igrao je za crno-bijele u sezoni 1973/74, a saigrači su mu bili: Blagoje Istatov, Ivan Golac, Bora Đorđević, Nenad Bjeković, Radomir Antić, Momčilo Vukotić, Ilija Zavišić, Miodrag Živaljević…

U Beogradu je proveo samo jednu polusezonu, igrao je uglavnom prijateljske utakmice.

Poslije završetka igračke karijere upustio se u trenerske vode i jedan je od prvih stručnjaka u Republici Srpskoj koji je stekao UEFA profi licencu.

Bio je prvi pomoćnik selektora Republike Srpske Božidara Đurkovića 1992. godine kada je osnovan Fudbalski savez sa sjedištem u Banjaluci.

Imao je zapaženu trenersku karijeru i u klubovima, radio je u Slogi (Petrovac na Mlavi), Borcu (Veliko Laole), Radničkom (Šid), Bereku (Prijedor), Slobodi (Novi Grad), Rudar Prijedoru i bugarskoj Belasici.

Mladen Katić je rođen 1950. godine u Gornjim Podgradcima, a datum i mjesto sahrane biće naknadno određeni.

srpskainfo.com