Pred Omarskom je još jedan paklen meč. Omarska u nedjelju dočekuje Slobodu iz Novog Grada i po prikazanom u dosadašnjem dijelu prvenstva trebao je ovo biti derbi kola. Međutim, svašta se izdešavalo u ovoj sedmici, tako da se ovoj utakmici više priča zbog dešavanja izvan terena, nego o očekivanjima na samom terenu.

Naime, zbog raznoraznih zdravstvenih razloga u ekipi Omarske će izostati čak devet standardnih prvotimaca, te je zbog toga Omarska zatražila da se meč u nedjelju odgodi, posebno imajući u vidu da je moguće da do nedjelje još neki igrač ispadne iz stroja. Ipak, taj zahtjev je Sloboda odbila, vjerovatno očekujući da u nedjelju savlada desetkovanu Omarsku i da lako dođe do bodova, jer ”bodovi su najvažniji, zar ne!”, tako da će se utakmica odigrati u ugovorenom terminu , u nedjelju sa početkom od 14:00 časova.

Samo u jednom su se prevarili u Slobodi. Bez obzira na veliki broj izostanaka, niko pa ni Sloboda neće lako doći do bodova u Omarskoj, posebno sada kada će domaći igrači nošeni još većom podrškom sa tribina dati 120 posto od svojih mogućnosti i neka budu sigurni da Slobodu čeka pakao na terenu. Vidjećemo i kako će se snaći gostujući igrači koji su ipak navikli igrati pred 20-30 gledalaca.

U nedjelju ćemo vidjeti sudar dvije koncepcije, ” velikog” i ”malog” kluba, jednog koji je prava legija stranaca i kojeg kao što rekosmo ne gleda ni 50 ljudi na tribinama i drugog u kojem igraju svi domaći igrači, koji ima najveću podršku u Prvoj ligi RS, pa i od većine premijerligaša i čije utakmice su pravi praznici fudbala kako na terenu, tako i izvan njega.

Sigurni smo da će gledaoci prepoznati trenutak i doći u što većem broju da podrže fudbalere Omarske koji u nedjelju izađu na teren, a sve ne toliko zbog dobrog rezultata Omarske, već zbog pobjede sporta, fudbala i jednog poštenog i ispravnog odnosa prema životu uopšte.

Igraće u nedjelju fudbaleri Omarske i za svoje bolesne i povrijeđene saigrače i sa željom da ugrade još jedna biser u nisku sjajnih rezultata ove bajkovite 2021. godine. Glavni sudija utakmice je Gigović Velibor iz Gradiške, pa se nadamo da nam bar on neće dodatno stajati na svu našu muku.

Fk Omarska