U dvorištu područne Osnovne škole “Jovan Cvijić” u Donjoj Dragotinji danas je otvoreno još jedno dječije igralište u okviru akcije “Za srećno djetinjstvo” koje zajednički provode Grad Prijedor i prijedorski privrednici.

Ovo igralište opremila je Fabrika namještaja “Javor” iz Prijedora.

Menadžer ovog privrednog društva Goran Šalabalija izjavio je da su se odazvali ovoj akciji grada i svojim učešćem se pridružili onim prijedorskim privrednicima koji su željeli da uljepšaju djetinjstvo svojim najmlađim sugrađanima.

Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević, koji je prisustvovao ovoj događaju izjavio je da se da ovaj način pokazuje da Prijedor nije samo zona oko Patrije i šetališta.

“Igrališta pravimo i u ruralnim mjesnim zajednicama i nismo zaboravili ni područne škole i tako ćemo nastaviti i dalje”, rekao je Kovačević.

Vršilac dužnosti direktora OŠ “Jovan Cvijić” Branka Šalabalija izjavila je novinarima da je ovo jedna jako lijepa akcija.

“To je akcija u kojoj prvenstveno pružamo radost djeci i ja sam kao čovjek i kao majka jako srećna i drago mi je što i područna odjeljenja nisu izostavljena i zaboravljena i nadam se da će tako biti i ubuduće”, kazala je Šalabalija.

Ona je dodala da u ovoj školi trenutno boravi 19 učenika uzrasta od prvog do petog razreda kao i da je u toku rekonstrukcija krova koju finansira Vlada Republike Srpske.

prijedorgrad.org