Predsjednici SDS, DNS i PDP, Mirko Šarović, Nenad Nešić i Branislav Borenović potpisali su danas koalicioni sporazum i usaglasili kandidata za gradonačelnika Prijedora. Potpisan koalicioni sporazim predat je CIK.

Kako je saopšteno, predsjednici opozicionih stranaka ovim su potvrdili zajedničko djelovanje na vanrednim izborima u ovom gradu, koji će se održati 12. decembra. Koalicija pod nazivom „Za naš Prijedor“ očekuje pobjedu i veliki zajednički korak ka promjenama koje očekuju Republiku Srpsku 2022. godine.

– Kandidat za gradonačelnika, koji je usaglašen, biće predstavljen u srijedu u 16 časova, a radi se o čovjeku nesumnjivih kvaliteta i podrške u narodu. Ovlašteni potpisnik u ime koalicije “Za naš Prijedor”, koju čine SDS, DNS i PDP, je predsjednik DNS, Nenad Nešić – saopšteno je iz DNS.

Nezvanično, kandidat opozicije biće predsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor, Goran Predojević. On će izaći na megdan Slobodanu Javoru, kandidatu SNSD i njihovih koallicionih partnera.

Juče su gradski odbori opozicionih partija u Prijedoru takođe potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na prijevremenim izborima za gradonačelnika.

srpskainfo.com