Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor izjavio je danas da će se povećati broj timova u ambulanti za akutne respiratorne infekcije /ARI/ i kovid ambulantama ako se nađe dodatni prostor kako bi se smanjila čekanja pred ovim ambulantama.

“U jednoj smjeni rade tri tima, ali i dalje imamo čekanja, po sat, dva ili više”, rekao je Javor, koji je i odbornik, u obraćanju Skupštini grada Prijedora.

On je napomenuo da se vakcinacija i dalje odvija u zgradi Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ prema sedmičnim planovima koji se redovno objavljuju, a da je za treću dozu potrebno naručivanje i zakazivanje termina.

“Samo u toku jučerašnjeg dana dali smo 53 buster doze”, naveo je on.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević, koji je predstavio trenutnu epidemiološku situaciju kao redovnu tačku svake sjednice gradskog parlamenta, rekao je da je prvu dozu vakcine do sada primilo 16.911 građana, a drugu 15.614.

“U osnovnim školama devet učenika i troje nastavnika je pozitivno na koronu, a u srednjim školama pet učenika i nijedan nastavnik. U izolaciji su 63 učenika i nijedan nastavnik. Klinička slika oboljelih učenika i nastavnika je veoma blaga”, istakao je Kovačević.

Direktor Bolnice “Dr Mladen Stojanović” Andrija Vukotić, koji je takođe odbornik, rekao je da je hospitalizovano 35 pacijenata i da je situacija stabilna, da je bilo sporadičnih slučajeva kod porodilja, te da je nedavno bio slučaj majke i bebe pozitivnih na virus korona.

Odbornik Azra Pašalić, koja je pedijatar, naglasila je da je sreća što djeca imaju blage kliničke slike, ali da je oprez potreban jer mališani imaju bake i djedove.

SRNA