Fudbaleri Omarske pripedili su najveće iznenađenje u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine pošto su u lokalnom derbiju boljim izvođenjem penala eliminisali premijerligaša Rudar Prijedor.

UOmarskoj je viđena sjajna atmosfera, a preko 2000 navijača pratilo je ovaj duel u kojem je bilo puno uzbuđenja. Domaćin inače član Prve lige Republike Srpske je mogao sve da riješi i u regularnom dijelu međutim promašili su penal i nisu iskoristili fudbalera više. Na kraju ipak veliko slavlje Omarske koja je nastavio seriju dobrih rezultat iz Prve lige Republike Srpske.

Jedan od junaka duela bio je i Ognjen Jaćimović koji je postigao prvi gol na utakmici a zatim nije bio precizan u penal seriji.

– Presrećan sam zbog prolaska u narednu fazu Kupa a mogu reći da je euforija u Omarskoj pred ovaj duel bila baš velika. Bilo je preko 2000 gledalaca, koji su nas nosili čitav meč i bili su velika podrška. Vodili su nas do pobjede. Bila je prelijepa atmosfera u kojoj smo mi dobro otvorili meč, poveli, a zatim odigrali sa puno samopouzdanja. Nismo posustajali ni kad smo primili gol a mislim da smo prema prikazanom mogli da riješimo pitanje prolaska još u regularnoj dijelu gdje nismo uspjeli da realizuje jedanaesterac. Eto dao sam gol tokom meča, promašio jedanesterac u penal seriji ali to je fudbal, najbitnije je da smo mi prošli-istakao je Jaćimović.

On svoj gol nije slavio jer je tokom karijere nosio dres i Rudar Prijedora.

– U Prijedoru sam proveo zaista četiri lijepe godine. Mislim da ne bi bilo lijepo zbog dobrog odnosa prema navijačima, ljudima u klubu da sam slavio gol. I dalje smo u prijateljskim odnosima – dodao je Jaćimović.

srpskainfo.com