Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas se sastao sa ambasadorom Republike Koreje u BiH Kim Dong-čanom, a čije je sjedište u Zagrebu.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora sa prioritetima nove Gradske uprave Prijedor govoreći o razvoju privrede, dolasku stranih investitora, otvaranju novih radnih mjesta.

Prezentovao je turističke i sve druge potencijale Prijedora, upoznao ga sa preduslovima koje Grad ima za investitore i budućim planovima razvoja Grada.

Važna karika razvoja Prijedora je i izgradnja autoputa Banja Luka – Prijedor i izgradnja brze ceste Prijedor – Kozarska Dubica.

Budući da je ambasador Koreje boravio danas u Prijedoru gdje je prisustvovao otvaranju međunarodnog tekvondo prvenstva “Kozara kup 2021”, gradonačelnik mu se zahvalio na podršci turniru.

On je pri tom naglasio da Prijedor ima 4 tekvondo kluba sa preko 300 aktivnih sportista, te da su klubovi iznjedrili mnogo domaćih i evropskih medalja.

Ambasador Kim Dong-čan je zahvalio na izdvojenom vremenu za sastanak i potvrdio da je Prijedor tek drugi grad koji je posjetio u BiH, poslije Sarajeva.

Naglasio je da bez obzira što je Ambasada Republike Koreje u BiH smještena u Zagrebu, Prijedor ima otvorena vrata za saradnju i podršku koju ona može da ponudi.

Ostavio je za razmišljanje u kojim sektorima industrije i privrednog razvoja Koreja i korejske kompanije mogu sarađivati sa Prijedorom.

Sastanku u Gradskoj upravi je prisustvovao i predsjednik Tekvondo kluba “Kozara” Igor Đukanović koji je zahvalio ambasadoru na podršci kupu i potvrdio mnoge dobre rezultate svog i drugih klubova Prijedora na međunarodnim takmičenjima.

prijedorgrad.org