Gradonačelnika Prijedora, Dalibora Pavlovića, u četvrtka je posjetila delegacija Oružanih snaga BiH u sastavu: brigadir Radovan Jović komandant 6. pješadijske brigade (kojem pripadaju brigada, bataljon i puk), brigadir Milorad Krajšumović komandant 3. pješadijskog RS puka, pukovnik Goran Stokić komandant 1. bataljona 6. brigade (u čijoj nadležnosti je Prijedor) i pukovnik Roberto Gašić bivši komandant garnizona Prijedor, rezident u Prijedoru.

Tokom razgovora gradonačelnik je naglasio da prepoznaje neizmjeran značaj i ulogu koju vojska ima u životu i razvoju grada Prijedora. Saradnja Grada sa kasarnom “Žarko Zgonjanin” u Prijedoru i vojskom kasarne je na izuzetnom nivou. Vojska je uvijek pružala pomoć gradu i građanima Prijedora u teškim trenucima kao što su poplave i druge vremenske nepogode. Obe strane su potvrdile nastavak dobre saradnje i u budućnosti.

Obzirom da je izvjesna izgradnja muzeja Vojske Republike Srpske u sklopu kasarne “Kozara” u Banja Luci gradonačelnik je potvrdio da će se Grad Prijedor odazvati zahtjevu za finansijsku podršku izgradnje ukoliko za to bude potrebe, a u skladu sa finansijskim mogućnostima gradskog budžeta.

prijedorgrad.or