Na sjednici Skupštine grada Prijedora koja će biti održana danas biće verifikovani mandati dvojici novih odbornika – Predragu Starčeviću iz SDS-a i Predragu Puđi iz Ujedinjene Srpske.

Starčević će doći na mjesto Milana Tubina iz SDS-a koji nije prihvatio mandat odbornika u lokalnom parlamentu budući da je nespojiv sa mandatom poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dok će Puđa doći na mjesto odbornika Žarka Kovačevića, koji je na konstitutivnoj sjednici, održanoj 30. decembra, imenovan za zamjenika gradonačelnika.

Od ostalih kadrovskih pitanja, pred odbornicima će se naći prijedlog da se za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinskostambene poslove imenuje Dragoslav Kabić, budući da je to jedino odjeljenje Gradske uprave za koje nije imenovan rukovodilac na prvoj sjednici novog saziva.

Na dnevnom redu su i prijedlozi razrješenja vršilaca dužnosti direktora Agencije za ekonomski razvoj “Preda-PD” Miše Reljića i Centra za socijalni rad Senke Rodić, te imenovanja Aleksandra Drljače i Milorada Radića na te dužnosti.

Ranije je objavljeno da su na dnevnom redu, između ostalog, nacrt budžeta za ovu godinu, visina poreske stope na porez na nepokretnosti za 2021, godišnji program rada Skupštine, odluke o subvencionisanju “Toplane” i o prioritetima finansiranja nevladinog sektora, dva akta prostornog planiranja i formiranje stalnih radnih tijela.

Sjednica je zakazana za srijedu, 3. februara, sa početkom u 10.00 časova.

SRNA