Na drugoj sjednici Organizacionog odbora za izbor sportiste godine Grada Prijedora za 2020. godinu koja je danas održana pod predsjedavanjem gradonačelnika Dalibora Pavlovića odlučeno je da se medalje, odnosno nagrade i medalje dodjele za 13 rangiranih od 23 prijavljenih sportista.

Time je prihvaćena odluka žirija koji je ove godine radio u sastavu Zoran Jelić predsjednik te Nenad Jandrić, Saša Stević, Veso Arežina, Siniša Šolaja, Vlado Vuković i Aleksandar Grahovac.

Na prethodnoj sjednici Organizacionog odbora odlučeno je da se žiri u donošenju odluke o najboljim sportistima ove godine neće oslanjati na postojeći Pravilnik o izboru sportiste godine, jer za to ne postoje adekvatni uslovi, odnosno nema prijavljenih sportista niti klubova iz timskih sportova.

Ove godine novina je kategorija “promocija novih sportova” u okviru koje će se dodjeliti specijalno priznanje za postignute rezultate.

Snimanje manifestacije je planirano 19. februara 2021. godine u Pozorištu “Prijedor” uz poštovanje svih epidemioloških mjera zaštite od virusa korona bez prisustva publike.

Prijedorčani će snimak ove tradicionalne manifestacije moći da pogledaju na RTV Prijedor 22.februara,a potom i na jutjub kanalu i društvenim mrežama

Lokalna medijska kuća IPC “Kozarski vjesnik” je zadužena za organizacione pripreme ovog sportskog događaja.

Generalni pokrovitelj manifestacije “Izbor sportiste 2020.godine ” je Grad Prijedor.

www.prijedorgrad.org