Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednjih 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 890 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 184 osoba.

Radi se o 82 muške i 102 ženske osoba, od kojih je 28 mlađe, 115 srednje i 41 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 43 osobe su iz Banjaluke, 29 iz Višegrada, po 15 iz Bijeljine i Trebinja, devet iz Prijedora, po šest iz Kalinovika i Teslića, po pet iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva i Nevesinja, po četiri iz Doboja, Modriče i Prnjavora, po tri iz Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Laktaša, Mrkonjić Grada i Ugljevika, po dvije iz Broda, Dervente, Pala, Sokoca, Srpca i Čelinca i po jedna iz Bratunca, Gacka, Jezera, Lopara, Han Pijeska, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o 11 muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, tri iz Gradiške, po dvije osobe iz Šamca i Teslića i po jedna osoba iz Krupe na Uni, Bileće, Pala, Bijeljine i Kotor Varoša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37.703 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.846* osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 23.772 osobe, a testirano je ukupno 165.056 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 625, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 233, a u opštim bolnicama 392.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.472 osoba, a nadzor je završen kod 120.531 osoba.

*Napomena: Na dan 05.01.2021. godine, naknadno su prijavljena dva smrtna slučaja koja su se desila u prethodnih nekoliko dana (dvije osobe iz Modriče).

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske