Film – Bješe jednom
Termin – od 03.12. do 09.12. u 18.00
Cijena ulaznice – 4 KM
Trajanje – 94 minuta
Žanr – Avantura
Originalni naziv filma – Come Away
Uloge – David Oyelowo, Angelina Jolie, Reece Yates, Michael Caine
Režija – Brenda Chapman

Dejvid, Petar i Alisa Lidlton uživaju u idiličnom detinjstvu u Engleskoj krajem 19. vijeka. Oni najviše vole da se igraju u svojoj bašti i obližnjoj šumi, a dečiju živopisnu maštu podstiču roditelji Džek i Rouz.

Alisa i Petar su zaljubljeni u svog starijeg brata Dejvida, koji svoju pažnju dijeli na sestrine čajanke sa plišanim igračkama i uzbudljive gusarske avanture sa mlađim bratom. Njihov svijet će biti poljuljan kada tetka Elenor, osigura Dejvidu mjesto u prestižnom internatu, što znači da će Dejvid uskoro otići od kuće. Ali, zamišljeni života bez Dejvida postaje još gora stvarnost kada se dogodi tragedija – tokom igre na trošnom riječnom čamcu sa Petrom, Dejvid se oklizne i udavi.

Kako se situacija Lidltonovih pogoršava, i Petar i Alisa pronalaze snagu u moći svoje mašte i kreću u pravu avanturu kako bi spasili porodicu od besparice – avanturu koja ih vodi duboko u podle ulice viktorijanskog Londona, gdje spoznaju nevjerovatna otkrića o porijeklu svog oca.

Ohrabren, Petar shvata da nije rješenje da postane kao njegov stariji brat i odlučuje da pobjegne u vječno dječaštvo na ostrvo Nedođija. U međuvremenu, Alisa se upušta u svijet sopstvenog stvaranja, nazvan Zemlja čuda.

Tako se iz jedne tragične stvarnosti rađaju dvije veoma različite fantastične legende: Petar Pan i Alisa u zemlji čuda.

Kino Kozara Prijedor