Uprava Poljoprivredne zadruge “Kooperativa” iz Prijedora danas je, povodom Svjetskog dana hrane, uručila donaciju voća i voćnih sokova Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven”.

Predsjednik Upravnog odbora “Kooperative” Dalibor Jović izjavio je novinarima da su procijenili da će proizvodi iz vlastite proizvodnje dobro doći ovom udruženju.

“Sokovi su rađeni na principu hladnog cijeđenja bez dodataka aditiva, šećera i bilo kakve hemije i od domaćeg potkozarskog voća”, istakao je Jović.

On je podsjetio da Poljoprivrednu zadrugu “Kooperativa” čini 15 prijedorskih voćara, odnosno više od 80 zadrugara koji su u kooperantskom ugovoru sa zadrugom kada je riječ o razmjeni poljoprivrednih dobara koja proizvode na gazdinstvima.

Predsjednik Udruženja “Neven” Vesna Berić zahvalila je za ovu vrijednu donaciju, ističući da će dobro doći polaznicima dnevnog centra.

“Drago nam je što su voćari prepoznali naše potrebe da zdrave i svježe proizvode doniraju upravo nama”, rekla je Berićeva.

Ona je dodala da “Neven” ima ukupno 380 članova kojim su na raspolaganju savjetovalište i dnevni centar, koji pohađa 38 polaznika.

“Trudimo se da pomognemo i ovim aktivnim članovima, a i svim ostalim, među kojima ima nepokretnih”, istakla je Berićeva.

Ona je naglasila da je aktivne članove trenutno angažovala austrijska firma “Austronet”, sa kojom su početkom godine potpisali sporazum, te dodala da su od početka pandemije sašili i podijelili 7.500 zaštitnih maski.

SRNA